Vama Tudora-Starokazacie va primi un scanner mobil, pentru a reduce din rândurile imense de camioane la frontieră

17 Aprilie 2024, 09:36
Redacţia PiataAuto.md
Fenomenul rândurilor mari de camioane la frontieră e prezent de mai bine de doi ani, cu mici perioade de atenuări, dar cozile mai există în continuare, şoferii de camioane fiind nevoiţi să stea uneori zile întregi în aşteptare. Totul se întâmplă şi din cauza războiului din Ucraina şi a unui număr mare e camioane care transportă mărfuri din această ţară, din cauza distrugerii sau destabilizării unor lanţuri logistice anterioare. Acum Serviciul Vamal din Moldova anunţă o soluţie care ar trebui să ajute la reducerea rândurilor imense la unul din punctele de trecere a frontierei dintre cele mai des folosite de aceste camioane, Tudoda-Starokazacie.
E vorba de punctul vamal din sud-estul Moldova, folosit anterior pentru transportul de mărfuri în special din zona portului Odessa. Acum, însă, punctul de trecere a frontierei e mult mai intens folosit. Spre exemplu, din ianuarie până în noiembrie 2023 pe aici au intrat în Moldova 26.500 camioane şi au ieşit 16.000.
Procedura de procesare a traversării frontiere de aceste camioane e mai lentă în prezent din cauza lipsei unui scanner mobil, care ar putea verifica aceste camioane neintrusiv.
Un asemenea scanner, însă, va fi cumpărat acum, cu suportul financiar al USAID. Odată livrat şi instalat, acesta va permite ca toate camioanele să fie inspectate rapid, fluidizându-se astfel traficul.
Asemenea scannere există deja la alte puncte de trecere a frontierei şi ele s-au dovedit a fi eficiente în minimizarea timpului de verificare a camioanelor şi determinare mai comprehensivă a riscurilor. Punctele de trecere a frontierei, unde asemenea scannere există deja sunt Costeşti-Stânca, Sculeni-Sculeni, Leuşeni-Albiţa, Giurgiuleşti-Galaţi şi Palanca.
Noul scanner de la vama Tudora ar urma să fie instalat şi să devină operaţional până la finele lunii septembrie.
0
692
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!