(VIDEO) Renumitul Jay Leno arată şi conduce un Rolls-Royce Silver Cloud 1961, original pe din afară, dar cu 640 CP şi o cutie automată cu 10 trepte dedesubt

26 Mai 2024, 12:37
Redacţia PiataAuto.md
Întotdeauna la maşinile clasice există dilema dacă o eventuală restaurare trebuie să menţină totul original şi autentic la ea, sau dacă se pot face modificări la ea. Desigur, forma autentică va fi întotdeauna cea mai valoroasă şi atemporală, dar şi atunci când se fac intervenţii există un diapazon uriaş a cât e acceptabil uneori să se perfecţioneze şi cât ajunge deja să transforme atât de radical maşina încât ea devine cu totul altceva, în esenţă. Ei bine, un Rolls-Royce Silver Cloud din 1961, arătat şi condus de curând de renumitul comediant şi colecţionar american de maşini clasice Jay Leno, e exact maşina care vine să pună multe condimente pe acest subiect şi să arate o latură foarte contrastantă a ceea ce se poate face.
Pe dinafară, maşina arată ca una standard, restaurată imaculat. Chiar dacă roţile sunt de fapt modificate, fiind mai mari, ele au fost lucrate în acelaşi stil şi nu trădează că ar fi diferite de cele din uzină.
Maşina a fost lucrată de Ring Brothers, un atelier deţinut de doi fraţi, care e renumit pentru modificări hot rod mai degrabă decât restaurări. Deci, deşi maşina arată original pe dinafară, ea ascunde multe picanterii pe dinăuntru, în consistenţa sa.
Motorul e un LT4, deci un V8 supraalimentat, bazat pe motorul LS, care dezvoltă aici 640 CP! Deci, acest Rolls-Royce clasic ascunde, de fapt, un motor de 640 cai-putere sub capotă! Motorul vine de pe un Corvette Z06 din perioada anului 2014.
Desigur, cutia originală de 3 trepte, arborele cardanic, punţile şi suspensiile n-ar putea face faţă unei asemenea puteri. Aşa că atelierul a instalat o cutie modernă automată de 10 trepte! Iar suspensia e una independentă pe ambele punţi acum.
Da, desigur, cea mai impresionantă parte e felul în care se conduce acum acest Rolls-Royce clasic. E nefiresc ca un volan atât de subţire să ţină în frâu o putere atât de mare!
Iar maşina scoate un sunet însoţit de vuietul compresorului mecanic al motorului şi accelerează uluitor.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
10,256
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!