Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Proiectul construcţiei autostrăzii A13 din România, de 164 km, între Braşov şi Bacău, prinde contur prin primul contract semnat

24 Iunie 2024 - 10:33
Redacţia PiataAuto.md
Proiectul construcţiei unei noi autostrăzi de distanţă mare din România prinde contur prin primul contract semnat pentru aceasta. E vorba de autostrada A13, cuprinsă între Braşov şi Bacău, cu o lungime de 164 km, iar CNAIR a semnat de curând contractul pentru studiul de fezabilitate, o etapă obligatorie înainte de a semna contractele pentru proiectări şi construcţia propriu-zisă a autostrăzii.
Traseul autostrăzii A13 porneşte de la centura extinsă a Braşovului, din partea de nord, din apropiere de localităţile Codlea, Harman şi Prejmer, după care va avea un curs relativ apropiat de drumul european E574, care traversează localităţi precum Cernat, Târgul Secuiesc, Oituz şi Oneşti.
Foto: Traseul autostrăzii A13 între Braşov şi Bacău

Autostrada va avea astfel de traversat şi zone muntoase şi cu siguranţă va necesita mai multe viaducturi şi tunele în acele regiuni dintre Târgul Secuiesc şi Oneşti. Autostrada va ocoli oraşul Oneşti şi va ajunge în zona localităţii Răcăciuni ulterior, aflată la sud de Bacău.
Contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate a fost semnat cu compania Consitrans SRL şi are o valoare de 81,2 milioane de lei, fără TVA.
Termenul maxim de realizare a studiului de fezabilitate pentru autostrada A13 este de 24 luni.
Noua autostradă A13 va asigura o conexiune directă între autostrada A3 şi zonele din centrul României cu zona mediană a autostrăzii A7 şi regiunea Moldovei. Autostrada A13 va întregi astfel şi un coridor median de traversare a României de la vest la est, de la vama Nădlac până la Sibiu pe autostrada A1, după care pe o primă porţiune de A13, A3 şi noul segment de A13 despre care vorbim azi.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter