Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Traficul de pe Valea Oltului pe DN7 este închis începând de azi timp de o lună pentru a se putea lucra la pregătirea autostrăzii Sibiu-Piteşti din România

8 Iulie 2024 - 10:18
Redacţia PiataAuto.md
Unul din cele mai aglomerate şi importante trasee din România, DN7, în porţiunea din Valea Oltului, este închis pentru trafic începând de azi, timp o lună, pe porţiunea dintre Boiţa şi Lazaret, pentru a se putea lucra la pregătirea pentru proiectarea autostrăzii A1 în segmentul Sibiu-Piteşti.
Conform CNAIR, închiderea totală a traficului pe un traseu atât de aglomerat este o necesitate dictată de imposibilitatea efectuării lucrărilor de proiectare a acestei porţiuni de autostradă prin altă metodă decât blocare totală a traficului din motive de siguranţă.
Aceste lucrări prevăd defrişarea unor zone forestiere în această regiune, care sunt foarte apropiate de drumul DN7, iar aceste lucrări de defrişare generează căderi de pietre, rădăcini şi crengi de copaci direct pe carosabilul traseului actual. Dacă maşinile ar circula pe acolo, s-ar genera riscuri imense de deteriorări ale acestora sau de provocări a unor accidente şi victime.
CNAIR a publica şi o imagine de la lucrările începute azi dimineaţă, care confirmă că deja există multiple pietre căzute pe DN7 de la primele ore de intervenţie.
Închiderea traseului, însă, va genera inevitabil bătăi de cap uriaşe pentru toţi cei care traversează România de la este la vest şi-n direcţie inversă, folosind în mare parte autostrada A1 şi fiind nevoiţi să circule prin Valea Oltului, acolo unde autostrada încă lipseşte. De asemenea, traseul e unul folosit intens şi pe direcţiile nord-sud din centrul României. Deci închiderea unui drum care era deja atât de congestionat va genera cu siguranţă inconvenienţe multor şoferi.
Cei de la CNAIR au publicat ieri şi o hartă cu sugestii de rute ocolitoare, marcând inclusiv trasee valabil pentru camioanele cu masă de peste 7,5 tone.
Totuşi aceste trasee se referă în mare parte la jumătatea sudică a României. Pentru cei care traversează ţara aproape complet, din regiuni precum Iaşi, Bacău, ar fi mai rapidă traversarea prin zona Paşcani, Vatra Dornei, Bistriţa şi Cluj-Napoca.
Pe porţiunea închisă acum de DN7 se vor de vor defrişa aproximativ 20.000 de arbori, pe o fâşie de 8 km. Acest lucru va permite sondarea solului şi efectuarea lucrărilor de proiectare, pentru ca în final construcţia autostrăzii A1 în segmentul dintre Boiţa şi Cornetu, cu o lungime de 31,33 km, să fie definitivată în anul 2028.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter