Proprietarii de BMW Seria 1 M Coupe, unul din cele mai rare modele din istoria mărcii, au marcat un record mondial, adunând 92 exemplare în acelaşi loc

31 August 2024, 13:02
Redacţia PiataAuto.md
BMW Seria 1 M Coupe e cu siguranţă unul din modelele absolut geniale produse de BMW în istoria sa, poate cel mai special dintre toate. A fost produs în 2011 într-un număr limitat de exemplare, avea un motor cu 6 cilindri în linie, de 340 CP şi o cutie manuală, cu tracţiune spate şi era perfect prin însăşi echilibrul său mecanic pe care-l atingea. Avea diferenţial cu alunecare limitată, cântărea sub 1.500 kg şi era maşină cu o plăcere supremă în condus. Iar acum, aceste BMW-uri au ajuns să fie vândute uneori la preţuri de până la 1 milion de dolarii dacă sunt într-o stare impecabilă! Ei bine, de curând 92 de asemenea maşini s-au adunat la un loc pe Nurburgring, marcând un record mondial la concentraţia acestui model atât de rar.
Tot ce spunem acum despre BMW 1 M Coupe n-o spunem din auzite, ci din propriile impresii, întrucât în 2011 am testat un asemenea model. Pe atunci, producţia era planificată de a fi limitată la doar 1.000 exemplare. Atunci, în 2011, noi scriam despre ea: „O maşină absolut fenomenală, în care ingineria a prevalat peste studiile de marketing şi limitările de costuri de producţie.”. Şi tot atunci mai spuneam: „Peste 10 sau 20 de ani, ăsta va fi unul din cele mai elogiate modele ale mărcii bavareze.”.
Foto: Imagine din testul nostru drive din 2011 cu BMW 1 M Coupe

Şi am avut dreptate în ambele expresii. Timpul i-a fortificat statutul de maşină absolut fenomenală, iar până în prezent au trecut deja mai mult de 10 ani, iar maşina a devenit într-adevăr unul din cele mai elogiate modele al mărcii bavareze.
Foto: Imagine din testul nostru drive cu BMW 1 M Coupe din 2011

Ceea a rămas un pic înceţoşat în istorie e numărul de exemplare produse. Cererea a fost atunci atât de mare din partea fanilor, încât BMW a acceptat iniţial să mărească cifra de producţie la 2.700 exemplare, iar ulterior a ajuns să producă 6.331 exemplare, plus alte 8 prototipuri, din câte se pare. Mai mult decât se estima iniţial, dar oricum maşina rămâne a fi unul din cele mai rare modele BMW din toate timpurile.
Foto: Motorul lui BMW 1 M Coupe, imagine din testul nostru drive

Şi iată că acum youtuber-ul Misha Charoudin şi compania sa evenimente speciale au reuşit să inspire 92 de proprietari de 1 M Coupe să vină pe Nurburgring pentru a participa la cea mai mare întrunire a acestui model organizată vreodată în lume.
Proprietarii au venit din multe ţări, conducând foarte mult sau transportându-şi maşinile în diverse feluri, pentru a fi parte dintr-un eveniment mare, dedicat întru totul pasiunii lor pentru modelul special pe care-l deţin.
Şi le-a reuşit! Evenimentul a fost unul superb, cu multă comunicare între el, şi, desigur, cu oportunitatea de a conduce pe Nurburgring un număr atât de mare de BMW Seria 1 M Coupe!
Un video viitor abia ar trebui să urmeze de la acest eveniment.
1
2,248
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!