Rimac a lansat noua Nevera R, o versiune şi mai puternică, de peste 2.100 CP, a celui mai puternic hypercar electric din lume

17 August 2024, 10:06
Redacţia PiataAuto.md
Rimac Nevera era deja cel mai puternic şi mai rapid hypercar electric din lume, cu o inginerie fascinantă până la ultimul electron. Mai exista în Japonia o intenţie de a crea ceva un pic mai puternic, dar deocamdată fără o transpunere rezonantă în realitate. Deci oricum Nevera era vârful absolut al industriei auto în materie de performanţe de serie şi chiar dacă acest model încă eclipsează orice altceva şi încă e deţinătorul a zeci de recorduri mondial de performanţă, croaţii de la Rimac au decis să creeze o versiune şi mai puternică, de 2.107 CP, numită Nevera R!
Deci, dacă modelul standard are 1.914 CP, atunci noua versiune de top vine cu aproape 200 CP în plus, ajungând la 2.107. Noul model nu vine, însă, doar cu un plus de putere, ci şi cu mai puţin confort şi mai multă manevrabilitate în viraje, datorat unei suspensii recalibrate.
Noua Nevera R a primit actualizări şi la bateria sa, care e capabilă acum să furnizeze o putere de descărcare şi mai mare, pentru a susţine puterea crescută. Astfel, maşina accelerează de la 0 la 300 km/h în doar 8,66 secunde! Unele maşini care prind 100 km/h sunt considerate decent de rapide, iar aici vorbim de 0-300 km/h!
De fapt, bateria e de generaţie nouă, spun cei de la Rimac, având 108 kWh capacitate, dar cu performanţe sporite de descărcare şi încărcare, dar şi o densitate energetică mai mare, care o face mai uşoară şi pe ea, bateria, dar şi întreaga maşină.
Pentru a fi capabilă de timpi şi mai buni pe circuite sinuoase, Nevera R are detalii aerodinamice noi, dar şi un noi sistem de direcţionare vectorială a cuplului, de fapt a tuturor celor 4 electromotoare ale sale. Maşina are acum şi roţi de mărimi diferite pe cele două axe, de 20 de ţoli în faţă şi de 21 ţoli în spate, iar asta a necesitate o recalibrare de algoritmi pentru funcţionarea în echipă a celor 4 motoare electrice.
Aparent, toate aceste îmbunătăţiri îi aduc o îmbunătăţire de 3,8 secunde a timpului pe circuitul Nardo, şi îi aduc în vizor şi un viitor record pe Nurburgring. Maşina de rapidă, încât şi timpul de 1,99 secunde de la 0 la 100 km/h a fost îmbunătăţit la 1,81 secunde! Maşina asta ajunge şi mai mult într-o zonă a forţelor G la acceleraţie pe care doar astronauţii şi simţeau cândva.
Ei bine, noul Rimac Nevera R va avea o producţie limitată la doar 40 exemplare, iar modelul standard rămâne în continuare în producţie.
1
2,345
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!