Un camion de transportare a deşeurilor a căzut de pe podul Ismail din Chişinău, şoferul a fost salvat de prezenţa scărilor pentru pietoni

9 August 2024, 15:03
Redacţia PiataAuto.md
Un camion de transportare a gunoiului a căzut în gol astăzi de pe podul Ismail din Chişinău, spărgând balustrada. Şoferul a fost salvat de prezenţa scărilor pentru pietoni din acea regiune, care au oprit camionul din cădere, iar astfel nimeni nu a fost grav rănit.
Conform informaţiilor preliminare, şoferul spune că o altă maşină i-a tăiat calea, iar el a fost nevoit să facă o manevră bruscă de evitare a unui accident.
Acea manevră, însă, a destabilizat camionul şi l-a îndreptat spre marginea podului. Camionul a spart balustrada din bare de beton şi a pornit pe o traiectorie de cădere.
Din fericire, scările prezente acolo au oprit camionul în ultimul moment, doar roţile din stânga spate ale camionului mai rămânând la nivelul podului. Camionul nu e susţinut de ele, însă, ci de scările dedesubt.
Din înălţimea rămasă până la sol şi traiectoria de cădere a camionului, se poate spune cu siguranţă că acele scări i-a salvat viaţa şoferului, or, acea cabină, într-un asemenea scenariu, a fi fost deformată enorm într-o asemenea cădere.
Salvatorii de la IGSU au intervenit la locul întâmplării, iar o macara urmează să încerce ridicarea în siguranţă a camionului afectat. Unghiul de acţiune al macaralei ar putea crea dificultăţi, însă, şi ar putea fi nevoie de o macara mai mare.
Pe durata lucrărilor s-a dispus închiderea circulaţiei pe pod. Trebuie să menţionăm că acest pod are deja structură desemnată drept foarte slăbită şi este inclus în programul unei viitoare reabilitări, care întârzie deocamdată, atât timp cât podul de la Mihai Viteazu e în reparaţii cu multiple amânări, iar închiderea simultană a celor două poduri ar blocat cea mai mare parte a circulaţiei din Chişinău între cele două maluri ale râului Bâc.
În prezent, pe acest pod există indicatoare care impun limite reduse de viteze şi îngustarea traficului, dar şi păstrarea unei distanţe de minim 20 metri între vehicule. Deocamdată nu se poate spune dacă acest incident de azi a afectat şi mai mult structura şi aşa slăbită a podului.
0
1,921
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!