(VIDEO) O Toyota GR Yaris cu motor de 3 cilindri modificat s-a duelat cu un Lamborghini cu V12, fiind la un pas de a învinge

3 August 2024, 12:57
Redacţia PiataAuto.md
Încă din clipa lansării sale, Toyota GR Yaris a făcut furori printr-o inginerie total neobişnuită şi curajoasă, având un motor de 1,6 litri turbo, dar această capacitate fiind divizată între doar 3 cilindri, cu o construcţie de o durabilitate ce rezistă dublul puterii de stoc. La maşina asta, inclusiv la sistemul tracţiunii integrale, au lucrat ingineri care munciseră anterior la Lancer Evo şi Subaru WRX STI şi au rămas fără un job acolo. Iar aici şi-au pus întreg talentul la treabă, iar cei care îndrăznesc să modifice şi mai multe aceste maşini, ajung la performanţe absolut neverosimile, cum e şi cazul maşinii de mai jos.
Ea are motorul modificat pentru a rezista noilor performanţe, de 630 CP. A trebuit schimbată şi cutia cu una secvenţială, iar în rezultat această micuţă Toyota cu 3 cilindri sub capotă e capabilă să accelereze ca un supercar performant.
Tocmai de asta, britanicii au pus-o alături de un Lamborghini Aventador SV, echipat cu un motor V12 de 750 CP. Un motor de 3 cilindri turbo, deci, pus să se dueleze cu un V12 imens, aspirat, care adoră turaţiile.
Nimeni nu se aşteaptă la altceva decât la o victorie a supercar-ului italian cu motor V12 şi anume acesta a fost rezultatul. Doar că partea cu adevărat impresionantă este cât de rapidă e această micuţă Toyota GR Yaris modificată, cu doar 3 cilindri!
Maşinuţa a fost de fiecare dată foarte aproape de Lamborghini la linia de finiş, iar o dată a ajuns prima, pentru că şoferul din ea a grăbit niţel momentul startului. Per total, cursa care a contat la final a plasat maşina cu 3 cilindri la doar 0,3 secunde în spatele celei cu motor V12.
Este, deci, o victorie morală pentru această micuţă maşină performantă, or, doar faptul că a putut ţine piept atât de bine unui Lamborghini V12 e o realizare remarcabilă.
Şi motoarele cu 3 cilindri sunt cu siguranţă printre cele mai nedorite în lume de către pasionaţii auto, din cauza viciului lor ciclic de vibraţii, date de cifra 3, vibraţii care trebuie în permanenţă contracarate. Dar atunci când de un motor de 3 cilindri se apucă cei mai talentaţi ingineri din lume, chiar şi acesta poate ajunge la final o bijuterie mecanică, care să mai aibă şi rezerve inginereşti pentru a fi modificat şi a primi şi mai multă putere!
Vezi totul în video-ul ce mai jos.
0
8,978
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!