(VIDEO) Tesla Cybertruck şi Ford F-150 cu combustie au tractat câteva tone în condiţii caniculare, iar supraîncălzirea a survenit la modelul cu combustie

11 August 2024, 16:00
Redacţia PiataAuto.md
Una din funcţiile principale ale pick-up-urilor din America de Nord, pe care proprietarii chiar o folosesc, e să tracteze remorci grele cu utilaje, mai ales pentru cei ce muncesc în tot soiul de industrii cu munci contractate. De asta unele pick-up-uri sunt create special pentru a putea tracta până a 10-11 mii de livre, echivalentul a circa 4-5 tone. Autorii unui canal de YouTube au vrut să supună pick-up-ul electric Tesla Cybertruck şi un Ford F-150 cu combustie unui test extrem, în care cele două pick-up-ul trebuie să tracteze 4,7 tone după ele, în condiţii de urcuşuri continue spre munţi, totul întâmplându-se într-o perioadă de temperaturi caniculare, de peste 32 grade Celsius afară.
Greutatea tractată e în limita admisă de ambele modele, iar marea întrebare era dacă aceste pick-up-uri vor ajunge să se supraîncălzească la un asemenea regim de tractare continuă dificilă cu declivitate mare.
Fireşte, toţi ar aştepta ca pick-up-ul electric să fie cel care se încălzeşte, în special la baterii, eventual limitând puterea apoi. Modelul cu motor EcoBoost de 3,5 litri pe benzină nu trezeşte vreo bănuială că ar putea asemenea riscuri.
Primul model care a trecut acest test a fost cel cu combustie, tocmai pentru că toţi aşteptau Tesla să eşueze. Dar efectul de supraîncălzire, cu notificare scoasă pe bord, a venit la modelul cu combustie.
Aici, la Ford, temperatura lichidului de răcire din radiator a ajuns la 121 grade Celsius şi atunci a intervenit notificarea. Pe lângă asta, temperaturi uleiului din motor şi a celui din transmisie a ajuns la 122,7 grade Celsius, deci exact la limita în care intervine codul roşu de supraîncălzire.
Pick-up-ul şi-a limitat puterea şi a notificat proprietarul să facă ceva pentru a-i permite pick-up-ului să se răcească. Situaţia s-a repetat de două ori, deci e clar că în asemenea condiţii dure e ceva care se poate repeta.
A venit şi timpul lui Cybertruck să tracteze iar aici modelul electric a rulat fără nicio problemă sau notificare. E drept că a avut un consum foarte mare la urcare, de 24 kWh în 7 mile sau 11 km, ceea ce rezultă într-un consum de 160 kWh/100 km, mai mult decât multe camioane electrice. Tot aici putem aminti despre problema ruperii subcadrului de tractare, semnalată de un alt youtuber săptămâna trecută într-un test de anduranţă.
Maşina a funcţionat ireproşabil în tractare şi urcare, însă, fără alerte şi notificări despre supraîncălzire. Deci, în acest caz particular modelul electric s-a dovedit a fi perfect fiabil, în timp ce supraîncălzirea a venit la cel cu combustie.
Vezi întregul experiment mai jos.
0
5,215
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!