(VIDEO) Youtuber-ul, după review-ul căruia a falimentat Fisker, a criticat acum dur noul Lexus RZ electric

12 August 2024, 13:10
Redacţia PiataAuto.md
Acum câteva luni, un review tranşant al youtuber-ului Marques Brownlee a fost cel care a pus capac celor de la Fisker, un producător auto care încerca pentru a doua oară în istoria sa să devină un nume respectat în lumea maşinilor electrice. Chiar dacă SUV-ul lui electric era produs în Austria de către cei de la Magna, la aceeaşi fabrică unde e asamblat şi G-Class, iar calitatea asamblării era bună, o mulţime de scăpări şi erori făceau maşina de-a dreptul bizară. La scurt timp după acel review, după câteva încercări nereuşite de a se revigora, Fisker şi-a anunţat falimentul. Acum acelaşi youtuber a publicat un nou review în care a criticat dur Lexus RZ450e, SUV-ul electric al mărcii nipone. Acesta a ajuns să-i îndemne pe urmăritorii săi să cumpere orice alt SUV electric, numai nu acest Lexus.
Faptul că Lexus RZ450e ar putea crea impresii de maşină electrică mediocră nu e foarte surprinzător dacă ne gândim că maşina e creată pe aceeaşi platformă cu Toyota bZ4X, un model care apare aproape întotdeauna pe ultimele locuri la autonomie reală raportată la cea teoretică în tot soiul de teste ale norvegienilor şi germanilor de măsurare a performanţelor din lumea reală.
Marques, însă, spune că maşina e foarte plăcută ca şi ambianţă generală, ca şi atmosferă de interior şi chiar e păcat că o maşină aparent atât de bună e o maşină electrică atât de proastă, încât nu o poate nicidecum recomanda.
Prima dezamăgire vine de la ecranul de rezoluţie arhaică, pus în rol de cadrane de bord în faţa şoferului. Acesta are un afişat de calitate slabă, şi mai pare şi înceţoşat.
Marea dezamăgire vine, însă, de la autonomia acestui model, care abia atinge 200 mile, sau circa 320 km. E inexplicabil cum un producător de talia Toyota şi Lexus poate lansa în zilele noastre un SUV electric cu o autonomie atât de mică, de parcă şi-ar dori intenţionat ca acesta să nu genereze vânzări prea mari, spune youtuber-ul.
De obicei, o asemenea autonomie poate veni în modele cu performanţe de vârf, care-ţi dau mult mai multă plăcere în condus. Lexus oferă senzaţii de condus mai temperat, deci ar fi de aşteptat să ofere o baterie mai mare pentru autonomie mai mare, sau poate un consum mai mic ca să obţină un plus de autonomie din aceeaşi capacitate. Aşa cum e acum, spune youtuber-ul, acestei maşini îi lipsesc prea multe lucruri esenţiale pentru o electrică şi ea nu prea merită recomandată.
Acesta îi îndeamnă pe cei de la Lexus să mai încerce o dată, şi să păstreze lucrurile bune din ambianţă, dar să ia în serios şi ingineria, oferind o baterie şi autonomie pe măsura timpurilor.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
16,873
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!