Renault a creat un nou prototip electric cu inspiraţii din anii 1970, dar de această dată e un restomod cu tracţiune spate

6 Septembrie 2024, 09:55
Redacţia PiataAuto.md
Renault a înţeles cât de mult le-a fost dor fanilor săi de liniile clare şi curate ale anilor 70 şi 80, şi cât de exotic pot arăta noile modele, fie ele şi cu propulsie electrică şi tehnologii moderne, dacă sunt inspirate din acele forme. După ce a jonglat cu ideea renaşterii lui Renault 5 şi l-a pus în serie ca un model electric, acum Renault a mai creat un prototip cu inspiraţii retro — R17 electric restomod x Ora Ito — doar că de această dată noua maşină se bazează efectiv pe caroseria originală.
Bineînţeles, prototipul se bazează pe modelul R7 original, lansat în 1971. Era un coupe sport cu 4 locuri, care exista şi în versiune decapotabilă şi avea proporţii şi linii ce întruchipau excelent spiritul anilor 70. Maşina avea pe atunci tracţiune faţă şi un motor amplasat longitudinal.
Noua creaţie însă, repetă cu fidelitate o mare parte din formele şi propriile originalului, dar aplică propulsia electrică şi trece la tracţiune spate, graţie amplasării unul electromotor acolo. Şi francezii au fost generoşi cu puterea, asigurându-i 270 CP noului prototip.
Caroseria prototipului se bazează pe structura originală, dar aplică fibra de carbon, astfel încât până şi cu bateriile de la bord să nu treacă de 1,4 tone.
O mulţime din elementele exterioare sunt marcate de forme simple, rectangulare, dar perfect încadrate în spiritul de design al maşinii.
Iar interiorul duce şi mai departe această idee, apelând la patru cadrane digitale încadrate în corpuri rectangulare, în spiritul modelului clasic.
În acest moment, Renault nu anunţă vreo decizie de a produce în serie un asemenea model, fiind vorba doar de un singur exemplar creat în colaborare cu designerul francez Ora Ito, dar exact aşa a fost şi în cazul lui Renault 5.
Prin urmare, şi acum totul depinde de reacţia publicului şi a fanilor Renault, iar dacă francezii se vor convinge încă o dată că inspiraţiile retro prin bine, maşina asta are toate şansele să ajungă într-un viitor apropiat în producţie.
5
1,535
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!