(VIDEO) Hyundai Ioniq 5 N, cu propulsie electrică, l-a putut învinge pe Audi RS7 cu motor V8 biturbo şi tracţiune quattro

3 Septembrie 2024, 18:43
Redacţia PiataAuto.md
Unul din cele mai savuroase modele actuale din gama Audi e RS7, alături de RS6, cu care împarte mult din substratul tehnic. E acel motor care mai are un motor V8 biturbo imens şi care e atât de perfecţionat în întreg lanţul său de transmitere mecanică a puterii, încât maşina are o accelerare superbă, cu reacţii instantanee şi aderenţă fenomenală graţie sistemului de tracţiune integrală quattro. Dar acum şi acest model emblematic, unul din ultimele de felul său, a fost învins de un hatchback electric.
E vorba de Hyundai Ioniq 5 N, un model care s-a tot ţinut de spulberat modele sport legendare şi supercar-uri în ultimul timp, deşi costă de câteva ori mai puţin decât ele. Are doar două motoare electrice — relativ puţine în lumea modelelor electric de performanţă, dar reuşeşte să scoată 650 CP din acestea!
Şi chiar dacă are 2.235 kg de masă proprie, a reuşit oricum să depăşească ditamai Audi RS7, cu V8 biturbo de 4,0 litri şi 630 CP, şi cu o greutate mai mică, de 2.065 kg.
A fost o cursă strânsă. Audi nu s-a lăsat învins uşor. Dar în cele din urmă legenda a fost învinsă de electrica juvenilă şi amatorilor de motoare cu combustie nu ne rămâne decât să oftăm nostalgic.
Partea impresionantă aici e că nu mai vorbim de un model electric de talie comparabilă, precum Lucid Air Sapphire sau Tesla Model S Plaid, ci de un hot hatch care aparent nu pretinde a se lua prea în serios. Însă oricum şi-a adjudecat ictoria!
Asistăm cu siguranţă la o schimbare de epocă în lumea auto, iar noua epocă nu mai creează senzaţii doar prin maşini de un sfert de milion de dolari, ci şi prin maşini ceva mai uzuale, de 65 mii lire.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
2,672
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!