(VIDEO) Am explorat pe viu NSU Ro 80, maşina germană vizionară de dinainte de Audi, care era şi primul model de serie din lume cu motor Wankel cu 2 rotoare

11 Septembrie 2023
Ilie Toma
Dacă acest NSU Ro 80 aminteşte un pic de Audi în siluetă şi design, mai ales frontal, există multe motive pentru care o face, pentru că NSU e una din mărcile ce au fuzionat şi au creat marca Audi pe care o ştim azi, iar acest Ro 80 a fost creat şi produs exact în perioada acelei fuziuni. E un model cu design şi mai ales inginerie legendară, pentru că e şi primul model de serie mare din lume, cu motor rotativ Wankel cu 2 rotoare, iar NSU a fost şi primul producător care a lansat, în general, o maşină de producţie cu asemenea motor! Ei bine, de curând am avut ocazia cu totul specială de a cunoaşte şi explora pe viu un legendar NSU Ro 80 în Elveţia.
Aşa cum spuneam, în recenta noastră călătorie spre Elveţia am apucat să cunoaştem îndeaproape mai multe modele clasice superbe, legendare. Am ajuns, practic, într-un loc ce poate fi numit un paradis al maşinilor clasice, iar elveţienii au fost binevoitori să ne lase să explorăm în libertate absolută aceste maşini, dându-ne cheile de la aceste bijuterii. Aşa cum spuneam şi anterior, pe unele am apucat doar să le explorăm, pe altele le-am şi condus, cum ar fi legendarul Citroen SM. Dar pe toate am putut să le cunoaştem îndeaproape, explorând cum arată transpusă pe viu ingineria şi istoria glorioasă a acestor modele!
Aşadar, azi publicăm un nou video filmat de echipa noastră în Elveţia, de această dată cu NSU Ro 80, în care explorăm istoria şi ingineria acestui model vizionar german de cândva, de dinainte de Audi, dar şi-i ascultăm motorul rotativ Wankel, pornit acum, la peste jumătate de secol după ce a fost produs!
Apropo, maşina din video e fabricată în 1972 şi are încă motorul său original sub capotă, în ciuda tuturor miturilor ce circulau despre longevitatea motoarelor Wankel!
Vezi în video-ul de mai jos istoria intrigantă a ingineriei lui NSU Ro 80, dar şi explorarea pe viu a acestei maşini din Elveţia. Am filmat video-ul în engleză, ca de obicei în cazurile acestor maşini, iar dacă ai nevoie de subtitre în română, poţi include traduceri automatizate din comenzile player-ului.
0
20,394
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!