Mark Zuckerberg a cumpărat un Porsche Cayenne Turbo GT Minivan pentru soţia sa, pe care a trebuit să-l conceapă el, întrucât nu exista unul

8 Octombrie 2024, 10:37
Redacţia PiataAuto.md
Mark Zuckerberg, renumitul fondator al Facebook, a anunţat pe Instagram noi achiziţii motorizate pentru familia sa. Partea cea mai interesantă e că una din maşini e un Porsche Cayenne Turbo GT Minivan, un model care nu există, dar care a fost creat la comanda specială a lui Zuckerberg, fiind conceput de acesta. Zuckerberg spune că e convins că Porsche ar trebui să lanseze în serie o maşină similară, întrucât ar fi mare nevoie de ea.
Practic, vorbim de un Porsche Cayenne Turbo GT — cea mai puternică ipostază a modelului — care a fost alungit pentru a putea avea scaune mari şi individuale, cu mult spaţiu în jurul lor, la interior şi uşi glisante acţionate electric pentru accesul uşor în habitaclu.
Silueta de SUV coupe a fost lăsată în zona portbagajului, doar că acum vorbim practic de un soi de minivan coupe, oricât de oximoronic ar suna asta.
Totul a pornit de la ideea că Priscilla, soţia lui Mark Zukerberg, şi-a dorit un minivan. Dar se pare că Mark voia un Porsche, şi întrucât marca germană nu produce minivan-uri, el a conceput unul pe baza lui Cayenne Turbo GT, şi împreună cu dealer-ul local Porsche şi atelierul local West Coast Customs, acest lucru a devenit posibil.
Foto: Porsche Cayenne Turbo GT, în forma sa standard de serie

Din câte se pare, fabrica a produs un exemplar cu dotările necesare, iar lucrările de finale au fost făcute de cei de la West Coast Customs, cu supravegherea celor de la Porsche. Mark Zuckerberg menţionează că şi producătorul german a fost direct implicat în proiect, dar e deocamdată neclar dacă maşina a venit din fabrică într-o asemenea ipostază alungită sau dacă a fost transformată ulterior de atelierul local.
Şi pentru ca noua achiziţie să nu fie singura, Mark şi-a luat şi sie o maşină de suflet — un Porsche 911 GT3 Touring, cu cutie manuală. Se pare că fondatorul Facebook a dezvoltat un gust foarte rafinat de pasionat auto, întrucât are şi un Cadillac CT5-V Blackwing cu cutie manuală în garajul său.
Iar achiziţia de acum pare una din acele situaţi când el şi-a dorit Porsche-ul 911 GT3, dar a vrut să cumpere şi ceva echivalent pentru soţia sa. Şi întrucât minivanul pe care şi-l dorea nu exista în gama Porsche, Mark a trebuit să inventeze el unul.
2
7,540
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!