(VIDEO) O Toyota GR Yaris, care scoate 630 CP din 3 cilindri, a învins un Nissan GT-R Nismo, dar n-a mai putut repeta performanţa

5 Octombrie 2024, 15:49
Redacţia PiataAuto.md
În lumea noastră mai există puţine maşini care vin din fabrică cu motoare cu atât de mult overengineering, încât rezistă unor putere aproape duble. BMW M3 ar fi unul din aceste modele, Nissan GT-R e deja legendar de un deceniu încoace, iar mai de câţiva ani şi Toyota GR Yaris e în aceeaşi ligă, chiar dacă are un motor de doar 3 cilindri.
Acesta, însă, rezistă unor modificări substanţiale de putere, iar de curând britanicii au adus într-o întrecere un asemenea GR Yaris, puterea căruia a fost crescută de la 261 CP standard la 630 CP!
Având o putere atât de mare şi un sistem de tracţiune integrală notoriu de bun, britanicii sau gândit că ar putea pune micuţa Toyota alături de un Nissan GT-R Nismo de 600 CP.
Aparent, Toyota e cea care ar trebui să învingă, având o putere mai mare, raportată la dimensiuni mai mici şi o greutate mai mică. Nissan cântăreşte 1.725 kg, în timp ce Toyota are 1.280 kg.
Cutia de viteze standard a Toyotei n-ar fi rezistat noii puteri, aşa că maşina are acum o cutie secvenţială de curse. Motorul, însă, a rămas la aceiaşi 3 cilindri.
Şi întrecerile au arătat că anume cutia modificată dădea probleme Toyotei în sincronizarea motorului cu momentele de schimb al treptelor. Fiecare schimb al treptelor, dirijat de şofer, determina o întârziere, care scădea din avansul ei faţă de Nissan şi apoi o lăsa în urmă.
Unele schimburi de trepte erau prea lungi şi era însoţite de mici rateuri ale motorului. Aşa că performanţa Toyotei nu era consecventă, în timp ce Nissan repeta fără nicio problemă exact aceeaşi performanţă legendară a sa.
Aşa că în cele din urmă Toyota a reuşit să învingă la limită o singură dată Nissan-ul, apărându-şi onoare. Însă această performanţă n-a mai putut fi repetată, iar fiecare încercare nouă aducea deja mai multe rateuri. Până la urmă, deci, tot Nissan a fost declarat învingătorul zilei, amintind tuturor de ce e adorat de un deceniu încoace.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
189
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!