(VIDEO) Un Jaguar XK120 de colecţie a fost distrus în Austria din cauza unui alt şofer concentrat la telefonul său

1 Octombrie 2024, 10:41
Redacţia PiataAuto.md
Un superb Jaguar XK120 clasic, de colecţie, a fost distrus în Austria săptămâna trecută, pe un drum naţional de lângă Elsbethen, după ce o şoferiţă de 23 de ani din Ungaria şi-a concentrat privirea spre telefonul său în timpul condusului şi s-a îndreptat spre contrasens, provocând accidentul cu bolidul clasic.
Jaguarul de colecţie era condus în cadrul unor pregătiri pentru cursa Mille Miglia, acolo unde participă în special modele legendare de performanţă.
La bordul Jaguarului se aflau entuziaştii italieni Giuseppe Cerbone şi Nicolo Bottini Bongrani, care formau o echipă, care se pregătea de participarea la Mille Miglia cu acest automobil. În urma accidentului, unul din cei doi piloţi a fost uşor rănit, din cauza construcţiei maşinii şi lipsei de airbag-uri sau alte dotări de siguranţă.
Maşina clasică, însă, a fost de suferit drastic şi e practic distrusă. Desigur, atunci când e vorba de asemenea maşini valoroase se poate încerca o restaurare a ei chiar şi după un asemenea accident, da asta ar însemna ani de muncă la ea. Şi apoi, starea impecabilă pe care o avea Jaguarul înainte de accident era deja rezultatul multor ani de muncă şi grijă la condiţia acestuia.
Prin urmare, putem înţelege de ce motivul stupid al acestui accident i-a scos din ţâţâni pe italieni, care o acuzau pe şoferiţă de iresponsabilitate totală în timpul condusului. Şoferiţa a recunoscut pe loc că ea folosea telefonul în timp ce-şi conducea Opelul Insignia, şi din această cauză a provocat accidentul.
„Scuze”, a spus ea în adresa celor doi piloţi italieni care-şi priveau bolidul de colecţie distrus. Doar că e una din acele situaţii când scuzele nu atenuează nici măcar un procent din dauna provocată.
Asemenea maşini clasice costă în prezent până la 250 mii dolari, iar problema e că au rămas prea puţine în lume, iar fiecare pierdere a unui exemplar e o pierdere imensă pentru istoria acestui model glorios, care era cel mai rapid din lume la un moment dat în timpul producţiei sale, din anii 1950.

Vezi mai jos şi un scurt video filmat la scurt timp după accident.
0
175
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!