(VIDEO) Una din cele mai neordinare colecţii de maşini din lume, care conţine doar maşini rare, dar accidentate sau ciopârţite, va fi scoasă la licitaţie

9 Octombrie 2024, 16:19
Redacţia PiataAuto.md
„Curtea de vechituri” — cam asta ar fi denumirea tradusă a acestei colecţii de maşini, poreclită „The Junkyard” în SUA. Mai e cunoscută şi drept „Colecţia lui Rudi Klein” atunci când despre ea se vorbeşte în formalităţi oficiale şi e cu siguranţă una din cele mai neordinare din lume, întrucât conţine doar maşini rare, dar accidentate sau ciopârţite. Şi acum toată colecţia va fi scoasă la licitaţie.
Colecţia e amplasată pe un teren mare cu câteva garaje, situat la sud de Los Angeles, în SUA. Începând din 1967, Rudi Klein a fost omul care a început a aduna maşini care i se păreau interesante, doar că el cumpăra exemplare accidentate sau care trecuseră prin alte istorii nefericite, majoritatea fiind cumpărate de la companii de asigurări, după ce proprietarii erau despăgubiţi pentru daunele suferite.
Asta a făcut posibil ca Rudi Klein să adune maşini în colecţia sa la preţuri de chilipir pe atunci, or, dacă azi un Lamborghini Miura sau un Porsche 911 din 1972 costă o avere aproape în orice stare, pe atunci acele vehicul erau tratate doar ca nişte obiecte cu valoare redusă după cazuri de asigurări.
Totuşi, maşinile au continuat să se adune ani la rând, iar însăşi existenţa acestei colecţii devenise un mit povestit între pasionaţii auto, despre care unii ajunseseră să se întrebe dacă e adevărat sau nu. Bineînţeles, faptul că ea a ajuns acum la momentul istoric de a fi scoasă la licitaţie, nu doar îi confirmă veridicitatea, ci oferă şi o incursiune în ceea ce conţine această colecţie.
Un youtuber renumit pentru pasiunea sa faţă de modelele Porsche, Magnus Walker, a explorat de curând „Curtea de vechituri”, pentru a releva conţinutul ei în stilul său de cunoscător al multor modele clasice.
Cele mai proeminente maşini sunt ascunse într-unul din garaje, fiind vorba de 3 exemplare Lamborghini Miura, unul din care e un Miura S, niţel mai puternic.
Sigur, nu sunt nici de departe autentice, ba chiar au culori de caroserie schimbate în urma unor întâmplări neclare din soarta lor. Dar, la cât valorează azi un Miura, în mâinile unor oameni talentaţi aceste maşini ar putea redeveni obiecte de colecţie, cu o istorie ce ar merita spusă la fiecare întâlnire a pasionaţilor sau concurs de eleganţă.
Cele trei maşini italiene au motoarele V12 originale, deci cu siguranţă au un punct bun de pornire într-un eventual proces de restaurare.
Colecţia mai are mute alte exemplare care ar merita atenţia. Există şi jumătăţi de caroserie sau de maşini, iar poveştile multora s-au pierdut aparent şi ar trebui investigate.
Există şi exemplare rare, precum un Mercedes 500K şi un 300 SL Gullwing cu caroserie din aliaj de aluminiu.
Colecţia mai are exemplare Porsche, Aston Martin şi chiar Ferrari, majoritatea cu urme ale accidentelor suferite în acea perioadă. E greu de spus dacă acestea ar putea fi restaurate sau mai degrabă ar servi drept donatoare de piese pentru alte maşini, dar e cert că această colecţie de vechituri are multe comori cu istorii nespuse în ea.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,583
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!