Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Ford Ka isi face debutul mondial la Salonul Auto din
10 SEPTEMBRIE 2008, 09:03
1,408
0
Noul Ford Ka isi face debutul mondial la Salonul Auto din Paris
De Ilie Toma
0
Noul Ford Ka isi face debutul mondial la Salonul Auto din Paris. El va inlocui prima generatie de succes Ka, ce a adus, odata cu aparitia sa, o moda noua in design-ul masinilor mici, cand a fost lansat pentru prima data, in 1996. In total, au fost produse 1.460.000 de unitati, iar incepand cu anul 2000, a devenit un leader in clasa sa.

Noul Ford Ka pastreaza toate calitatile ce l-au facut pe modelul precedent atat de popular – dimensiuni compacte, design interesant, dinamicitate si personalitate – insa intr-o noua infatisare, mult mai fresh.

Avand un design interior si exterior original, caracteristici tehnice pe masura si un caracter unic, Ford Ka introduce un nou standart in clasa masinilor mici. Practic, sigur, ieftin in exploatare si prietenos cu mediul ambiant, acest nou model deschide un alt capitol al reusitei istorii Ka.

Econom si prietenos cu mediul ambiant

Fascinantul Ford Ka a fost dezvoltat in asa mod, incat sa consume cat mai putin combustibil si sa emita cat mai putine emisii de CO2. La dispozitie sunt doua motoare econome si putin poluante: primul, pe benzina, 1.2 litri Duratec, cu o putere de 69 CP si pentru prima data pe un model Ka – diesel-ul de 1.3 litri Duratorq TDCi, de 75 CP. Ambele motoare emit sub 120 g / km de CO2.

Modelul dotat cu motorul de 1.2 litri, se asteapta a fi cel mai vandut din toata gama disponibila, deoarece, comparativ cu generatia anterioara Ford Ka, ce folosea motorul de 1.3 litri benzina, acest motor indica o reducere de combustibil in valoare de 21%.

Iar varianta diesel, ce este disponibila pentru prima data pe modelul Ka, intra-adevar este foarte economa, avand nevoie de doar 4.2 litri / 100 km.

Productia noului Ford Ka va incepe in toamna anului curent, iar masinile vor ajunge in saloanele dealerelor Europeni, spre sfarsitul anului 2008, inceputul lui 2009.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!