Prima pagină  »  Ştiri  »  Un Porsche care consuma doar 6.7 litri/100 km!
19 DECEMBRIE 2008, 11:21
1,799
0
Un Porsche care consuma doar 6.7 litri/100 km!
De Ion Efros
0
Conducand un Porsche 911 Carrera, Klaus Niedzwiedz, fost pilot de curse si prezentator al unui show auto la o televiziun din Germania, a atins o distanta de 684 de km, si un consum de doar 6.7 litri/100 km! In acest experiment, Niedzwiedz a batut cu usurinta indicele de consum mixt, specificat in standardele Euro 5 - de 9.8 litri/100 km, stabilind astfel un record absolut in aceasta categorie a masinilor sport veritabile, in termeni de economie a combustibilului.

Porche Carrera a parcurs 190 km din traseul stabilt pe drumuri de tara, si cca 30 de km prin traficul de oras, in timp ce restul drumului rotile au fost desfatate de autobahn-urile nemtesti. Rezervorul masinii a fost verificat inainte si dupa test de catre un inspector german certificat al DERKA (Autoritatea de Inspectie a Automobilelor), care a sigilat rezervorul si compartimentul de motorizare in decursul testului. In conditii de trafic optime, cu farurile aprinse si cu averse de ploaie pe ici colo, soferul a cautat sa mentina viteza de deplasare a automobilului intre 1800 – 2000 rpm, la o viteza a drumului intre 90 si 130 km/h. Viteza medie realizata s-a cifrat la 84 km /h.

In viziunea lui Klaus Niedzwiedz rezultatul dovedeste ca prin putina disciplina si cu simturile ascutite, e posibil de a conduce econom chiar si cu un bolid de rasa, cum este acest Porsche, care are montat sub capota un motor de 3.6 litri si 345 CP...

Acest test confirma corectitudinea caii de dezvoltare tehnologica a Porche. Intr-un timp foarte scurt, toata productia de sub aceasta serie a fost transformata intr-un brand al noilor tehnologii, aplicandu-se o noua injectie directa a benzinei DFI, si obtinandu-se reducerea mediei consumului cu 12% in gama de modele Porsche. Totodata aceste tendinte ecologice au reusit sa nu rapeasca din placerea turarii cailor de sub capota unui Porsche: s-a realizat si o crestere substantiala a cuplului maxim si puterii motoarelor din gama Porsche.

Testul care i-a avut in rolurile principale pe Carrera si Niedzwiedz va fi difuzat sambata, 20 decembrie, pe postul german de televiziune Motor.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!