Prima pagină  »  Ştiri  »  Saab in drum spre independenta
20 FEBRUARIE 2009, 15:57
2,571
0
Saab in drum spre independenta
De Redactia PiataAuto.md
1
Ca rezultat al revizuirii strategiei General Motors asupra afacerilor mondiale in diviziunea Saab, consiliul de administrare al producatorului suedez de automobile a anuntat astazi ca va opta pentru o reorganizare, care va duce la o autogestionare a companiei, facand-o astfel independenta fata de GM. In aceasta privinta deja a fost pornit un proces in instanta de judecata ce i-ar permite lui Saab, in caz de castig, sa fie predispusa pentru investitii adecvate si durabile. Ca parte a procesului, Saab va formula propunerea de reorganizare, in scopul ca aceasta sa permita ulterior concentrarea centrului de proiectare, inginerie si fabricatie in Suedia. Propunerea va fi facuta si creditorilor in termen de trei saptamini. Odata ce va fi permisa reorganizarea, ea va dura timp de 3 luni si va necesita o finantare puternica pentru a avea reusite.

„Cu noul 9-5, 9-3x si 9-4x, toate gata de lansare intr-un an si jumatate, Saab are o excelenta baza de crestere, atat timp cat vom gasi fonduri pentru a finaliza proiectele de lansare. Reorganizarea ne va da timp si mijloace care ne vor ajuta sa aducem aceste produse pe piata”, a declarat Jan Ake Jonsson, Directorul de Gestionare al Saab Automobile, el mai mentionand: „Finantarea pentru compania restructurata in timpul reorganizarii va trebui sa fie una sigura, care va atrage atat surse financiare publice, cat si private”.

Pentru viitorul apropiat Saab va continua sa activeze in mod normal, datorita suportului guvernului suedez pe perioada acestei reorganizari, care ar trebui sa nu influenteze alte operatiuni ale companiei GM.

Detalii privind succesele reorganizarii vor fi anuntate pe masura realizarilor.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!