Prima pagină  »  Ştiri  »  Audi R15 TDI a doua generatie diesel super sport
11 MARTIE 2009, 14:11
1,267
0
Audi R15 TDI a doua generatie diesel super sport
De Redactia PiataAuto.md
0
Daca la cursele precedente de 24 ore LeMans, germanii au concurat cu un model Audi R10 TDI, iata ca acum acestia sunt la a doua generatie de sport car suprem, dar de data aceasta cu Audi R15 TDI.

Noul Audi este unul cu o aerodinamica imbunatatita, astfel rezistenta curentului de aer a fost optimizata, dar cele mai mari modificari le-a suferit propulsorul acestuia. Noul motor este unul V10 TDI, ce produce peste 600 cai putere si un cuplu maxim impresionant de 1.050 Nm. Acesta este fabricat dupa ultima versiune a tehnologiei TDI fiind mai compact si mai usor decit precedentul V12 TDI.

Modificari semnificative au fost aplicate sasiului si suspensiei. Acum, datorita ampatamentului mai mare, suspensia fata si spate a fost marita, iar dupa repartizarea rationala a greutatii, noul bolid de curse este mai agil decit predecesorul sau. Pina si farurile au fost modificate, ele vor dispune de tehnologie LED de ultima generatie, care la sigur va fi disponibila in viitor si pe modele de serie Audi. De altfel intreg sistemul electronic al vehiculului este in totalitate nou. Acesta va folosi baterii utilizate la masinile hybrid, care sunt mai usoare si cu o putere mai mare decit bateria conventionala.

Audi este singura echipa ce a obtinut victoria la cursa de 24 ore LeMans cu un model diesel. Audi R15 TDI va debuta la cursa de 12 ore din orasul Sebring – Florida, in timp ce echipa Audi Sport Team Joest va concura cu trei vehicule la cursa de 24 ore LeMans ce se va desfasura la data de 13-14 Iunie 2009.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!