Prima pagină  »  Ştiri  »  Aveti un Mini electro-mobil? Super - Acum il puteti alimenta in
19 MARTIE 2009, 17:21
1,465
0
Aveti un Mini electro-mobil? Super - Acum il puteti alimenta in Munchen
De Redactia PiataAuto.md
0
In mai 2009, ia startul proiectul de colaborare intre producatorul german de automobile BMW si E.ON Energie. Proiectul pornit este unul mai mult experimental, astfel in orasul german Munchen, vor fi amplasate mai multe statii de alimentare cu energie electrica. Aici, vor fi monitorizate datele de exploatare a pompelor de alimentare si a automobilelor electrice ce le vor utiliza pe acestea, ca pe viitor datele sa se aplice la dezvoltarea acumulatoarelor electrice, sau la dezvoltarea design-ului automobilelor.

Pentru acest experiment, compania BMW va acorda 15 modele Mini E. Britanicul ecologic este dotat cu un electro-motor cu o putere de 15 Kw, ce il poate accelera pina la o viteza maxima de 150 km/h cu o autonomie de 200 km. Volumul total al bateriilor Li-ion, este de 35 Kw/h.

La statiile de alimentare special amplasate de catre compania E.ON Energie, vor putea liber sa se alimenteze si toti proprietarii de automobile electrice, nu numai participantii testelor. Energia electrica necesara pentru alimentare va fi furnizata de aceeasi companie, direct de la propriile centralele hidro-electrice. Totusi BMW si E.ON Energie duc tratative cu Stadtwerke München si cu autoritatea publica locala pentru a le implica si pe acestea in experiment. Pina la urma proiectul este o cercetare stiintifica, care are si scopul de a evidentia posibilitatle comerciale ale acestor vehicule ecologice petru companiile electrice. Totusi pe viitor companiile doresc sa depuna tot efortul si cunostintele din domeniu pentru a incadra cit mai repede electro-mobilele in utilizarea comerciala. Acest proiect ofera posibilitatea de a utiliza un mijloc de transport comercial fara poluarea mediului inconjurator. Mai multe detalii despre amplasarea si utilizarea pompelor electrice va fi dezvaluita chiar inaintea demararii experimentului in Munchen.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!