Prima pagină  »  Ştiri  »  Honda Civic obtine 5 stele de la EuroNCAP
23 MARTIE 2009, 16:48
1,801
0
Honda Civic obtine 5 stele de la EuroNCAP
De Redactia PiataAuto.md
0
Daca la domeniul calitate clientii pot inchide un pic ochii, la domeniul siguranta nimeni nu o mai face. Pentru majoritatea clientilor acesta este un criteriu decisiv in alegerea automobilului. Din acest motiv tot mai multi producatori auto se lupta pentru obtinerea celor 5 stele in urma testelor EuroNCAP, si tot mai putini reusesc, datorita testelor severe. Iata ca acum a venit rindul lui Honda Civic sa fie declarat un automobil de 5 stele.

Chiar si cu modificarea metodelor de testare, care acum sunt mai severe din februarie 2009, Civic a primit maximul, datorita rezultatului de 77 % in timp ce numai 70 % sunt nevoie pentru acordarea celor 5 stele. Sistemul de apreciere dupa cum spuneam si in stirile anterioare este modificat, acesta combina acum mai multe aspecte din siguranta unui automobil, adulti - 50%, copii -20 %, pietoni – 20 %, si prezenta sistemelor active de asistare – 10 %.

Toate modelele Civic, sunt echipate cu ABS si EBD pentru a garanta frine si o stabilitate cit mai buna. Majoritatea modelelor sunt dotate cu VSA (Vehicla Stability Assist), datorita acestui sistem soferul este asistat in timpul virajelor, accelerarii si in timpul manevrelor violente. VSA aplica frina la rotile din dreapta sau din stinga dupa necesitate, in timp ce coordoneaza cu acceleratia si frinele. Siguranta pasiva la fel este una primordiala pentru automobilele Honda. Astfel, Civic dispune de centuri de siguranta inovative, iar daca acestea nu sunt cuplate chiar si pentru pasagerii din spate va fi emis un semnal de atentionare. O atentie speciala a fost acordata pasagerilor fata, asa ca ambele scaune sunt dotate cu centuri dublu pretensionate.

In cazul impactelor spate, tetierele pentru pasagerii fata sunt active, protejindu-i de la leziunile cervicale. Acest fapt este demonstrat si de studiul independent realizat de institutul Thatcham, in cadrul careia Civic a fost cel mai apreciat.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!