Prima pagină  »  Ştiri  »  Volvo S80 L – Made in China
16 MARTIE 2009, 15:54
1,434
0
Volvo S80 L – Made in China
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
Oricarei companii producatoare de automobile auto care are succes pe piata si garanteaza o atentie sporita clientilor sai ii este garantata ascensiunea si reputatia inalta. Iata ca pe piata chineza, Volvo, demonstreaza ca este cu adevarat apreciat. In luna martie 2009, in Beijing, a fost lansat Volvo S80 L (long), fiind prezentate preturile si motorizarile a celor cinci variante posibile. Acest model vine sa-i multumeasca pe clientii segmentului premium, ceva mai importanti ai marcii, care va corespunde tuturor standartelor de confort si siguranta pe care le propaga compania suedeza.

Volvo S80 L in general este acelasi S80, doar ca pe linga cei 140 mm adaugati, a mai primit si o nota de exclusivitate si rafinament. Trebuie neaparat mentionat faptul ca acesta va fi cel mai luxos Volvo produs vreodata, insa, noi europenii, nu vom avea ocazia sa ne bucuram de el, fiindca acesta este destinat exclusiv pietei chineze.

Dimensiunile lui Volvo S80 L sunt relativ noi pentru companie. Astfel, S80 L, va avea o lungime de 4.991 mm, in timp ce ampatamentul ajunge la 2.975 mm, asa dar, rezulta 1.025 mm de spatiu pentru picioarele pasagerilor spate. Cit priveste latimea si inaltimea, acestea sunt de 1.861 mm si 1.490 mm respectiv.

Nu ne vom opri mult la exterior lui S80 L, din simplul motiv ca acesta este acelasi S80 cunoscut noua, doar ceva mai lung, nimic mai mult....ahh, da....sa nu uit, in partea spate a automobilului pe linga inscriptiile ce dovedesc marca si modelul masinii, este o inscriptie in chineza, nu vreau sa fiu discriminatoriu, dar imi aduce aminte de masinile chineze copiate de la alti producatori, chiar daca acesta este un Volvo absolut autentic.

La interior gasim un salon comun pentru S80 doar ca ceva mai rafinat. Proprietarii vor dispune de scaune din piele fina, in timp ce scaunele din spate vor fi ceva mai infundate, de insertii din lemn pe usi, de un frigider amplasat grijului in scaunul din spate cit si de doua pahare pentru pasagerii VIP, sistem audio Premium Sound cu ecrane color depozitate in tetierele scaunelor fata. Pasagerilor spate le este usor accesibila scrumiera pentru tigari, controlul sunetului, butoanele pentru ingalzirea scaunului, si ca pentru o adevarata limuzina este prezent butonul de control al scaunelor din fata, pentru ca pasagerul spate, in lipsa celui din fata sa dispuna de mai mult loc. Desigur la interior este disponibil sistemul de climat control cit si sistemul de calitate a aerului, care ofera tuturor pasagerilor un climat placut si sanatos pentru acestia.

Volvo S80 L este echipat cu motorul de 3.0 litri cu turbocharger, ce ofera 285 cai putere si un cuplu maxim de 400 Nm la 1500 rpm. In pofida dimensiunilor mari, Volvo S80 L, accelereaza 0-100 km/h in 7.2 secunde. Puterea este transmisa tractiunii integrale ce dispune de ambreiaj activat si controlat hidraulic. Aceasta tehnologie intrebuinteaza sistemul integral de tractiune care distribuie foarte rapid puterea intre rotile fata sau spate, astfel asigurindu-i o aderenta cit mai buna, chiar si in conditii de drum umed sau lunecos.

Siguranta atit de cunoscuta modelelor Volvo, nu a fost uitata nici la modelul S80 L. Acesta a fost testat la centrul de Siguranta Volvo din Suedia, fiind unul din cele mai dezvoltate din lume, aici se pot simula o serie mare de situatii, pentru a imbunatati sigurnata automobilelor suedeze. Volvo S80 L dispune de sisteme de preventie a coliziunilor,ca : sistemul de informare in zonele oarbe BLIS, sistem de informare despre starea automobilului chiar si cind soferul nu este in masina PCC, sistemul inteligent de informare a soferului IDIS. Cit despre sistemele pasive de siguranta,caroseria lui Volvo S80 L este compusa din patru tipuri de metal pentru a asigura o siguranta sporita in cazul unui impact, dispune de sistemul lateral de siguranta SIPS, cit si de sistemul WHIPS, in cazul impactelor spate.

Comenzile pentru Volvo S80 L deja au inceput, in timp ce productia a luat startul din februarie 2009 la fabrica Chongqing, China.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!