Prima pagină  »  Ştiri  »  VW Golf VI a primit cinci stele de la EuroNCAP
19 MARTIE 2009, 16:01
1,209
0
VW Golf VI a primit cinci stele de la EuroNCAP
De Redactia PiataAuto.md
0
In pofida regulilor, care sunt mult mai stricte incepind cu anul 2009, Golf nu a dorit sa ramina in urma fata de concurentii sai si a trecut cu brio programul de testare in caz de accidente EuroNCAP. Pentru acest test, Golf VI a fost dotat standart cu o serie de sisteme care protejeaza pasagerii in caz de impact, aici putem mentiona ESP-ul standart, si WOKS -tetiere active in caz de impact.

Dupa cum spuneam, testele EuroNCAP sunt mult mai riguroase incepind cu acest an. Aceste modificari au survenit in urma numarului mare de automobile apreciate cu cele cinci stele, chiar daca in situatii mai aproape de realitate nu se comportau astfel. Acum automobilele se testeaza dupa patru parametri – protectia pasagerilor adulti, protectia pasagerilor minori, protectia pietonilor, evaluarea sistemelor de siguranta active.

Pina in februarie 2009 a fost folosit programul de testare aprobat in anul 1997, care prevedea aprecierea in urma impactului frontal, lateral si protectia pietonilor. Acum, la toate acestea este inclusa si aprecierea automobilelor in urma unui impact spate, aici este monitorizata solicitarea coloanei vertebrale cit si asupra zonei cervicale. Anume pentru acest tip de impact, Golf VI este dotat, dupa cum spuneam mai sus, cu WOKS, care a aratat rezultate foarte bune in cadrul testelor.

Desigur aceste teste sunt prevazute in primul rind pentru eventualii clienti, care cu usurinta pot acum deosebi modele dupa securitate, cit si a alege cel mai adaptat cerintelor si mai sigur automobil.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!