Prima pagină  »  Ştiri  »  Un nou look pentru Skoda Octavia vRS
22 APRILIE 2009, 13:11
1,964
0
Un nou look pentru Skoda Octavia vRS
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Dupa ce a fost dezvaluita anul trecut noua Skoda Octavia, a venit momentul ca si Skoda Octavia vRS sa dispuna de o fata noua pentru a fi in concordanta cu tendinta actuala a marcii Skoda. Noul design al dinamicii Octavia vRS, este mai fresh dar cu care nu va trebui mult timp sa va deprindeti, din motiv ca are linii comune cu modelul precedent.

Din momentul lansarii in anul 2000, Skoda Octavia vRS a fost vanduta in 60.000 exemplare, dintre care 70 % constituiau varianta brake, asa deci, de facelift s-au bucurat ambele variante sedan si brake. Noua fata este caracterizata de grila radiatorului ce a fost restilizata, dar care in continuare adaposteste logo-ul vRS, si de farurile care acum abordeaza noua linie a companiei. Acum acestea sunt dotate cu xenon combinat cu un sistem adaptiv de iluminare. Aici au aparut farurile ceata ce pot ’’urma’’ directia de drum datorita sistemului de iluminare in curbe. Ceva mai sus de acestea sunt amplasate farurile de iluminare pe timp de zi cu tehnologie LED. Si farurile spate au fost desenate pentru a atrage mai multe priviri si de ce nu clienti, iar tot exteriorul este infrumusetat de discurile de 18 inch din aliaj usor. Pentru noua Skoda Octavia vRS a fost elaborata si o noua culoare metalica, numita Anthracite...

Noul model este mai usor cu 20 kg pentru varianta pe benzina si cu 15 kg pentru cea diesel, astfel, impreuna cu sasiul sportiv ce a micsorat garda la sol pana la 127 mm, Octavia vRS permite atingerea unei viteze maxime mai mari, iar reactia masinii la pedala de accelerare este mai energica.

Noul vRS este dotat cu doua propulsoare, unul pe benzina de 2.0 litri TFSI ce dizvolta 200 cai putere, in timp ce consumul mediu este de 7.5 litri la 100 km, si unul diesel de 2.0 litri TDI CR de 170 cai putere, ce consuma in mediu 5.7 litri. Emisiile de noxe CO2 au fost reduse, acum motorul pe benzina elimina 175 g/km, iar cel diesel 150 g/km. Ambele propulsoare vor fi cuplate la o cutie manuala DSG cu 6 rapoarte cu dublu ambreiaj.

Odata cu dezvaluirea noii Skoda Octavia vRS, a fost facuta publica si noua Octavia Scout, careia la fel i s-a dat o fata noua, caracteristica familiei Skoda. Grila fata a fost redesenata si pentru Scout, fiind la randul sau dotata in fata cu farurile specifice tendintelor actuale ale companiei. Molding-urile laterale sunt vopsite acum in culoarea masinii, iar doritorii pot opta si pentru o nuanta noua pentru gama de modele Octavia, numita Rosso Brunello.

Datorita protectiei sasiului si a garzii la sol marite de 179 mm, Skoda Octavia Scout poate cu usurinta sa strabata drumurile off road, insa conducatorul nu trebuie sa se lase ispitit de tractiunea integrala, datorita faptului ca Scout nu este un offroad-er pur sange. Totusi, tractiunea integrala este una performanta, dotata cu ambreiaj de generatia a patra Haldex, care poate transfera cuplul pe o singura roata in masura de 86 %.

Skoda Octavia Scout va fi propulsata de doua motoare, unul de 1.8 litri pe benzina TSI ce poate dezvolta 160 cai putere si altul diesel de 2.0 litri TDI si 140 cai putere, ambele fiind cuplate la o cutie de viteze manuala cu 6 rapoarte.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!