Prima pagină  »  Ştiri  »  Volkswagen Golf domina piata europeana
30 IUNIE 2009, 12:35
2,049
0
Volkswagen Golf domina piata europeana
De Redactia PiataAuto.md
0
Vanzarile cunoscutului Volkswagen Golf au crescut cu 32.1 % luna trecuta, chiar daca la general piata europeana a cunoscut o micsorare a vanzarilor de 13.1 % de la inceputul anului. Analiticii britanici de la compania JATO Dynamics au efectuat un studiu pe piata europeana, in urma carora s-a ajuns la concluzia ca vanzarile lui Golf au crescut considerabil.

Cat priveste piata germana, Volkswagen Golf a cunoscut o crestere impresionanta de 39.7 %, iar volumul vanzarilor fata de lunile trecute a crescut cu 20.3 %. Vanzarile in Franta la fel au cunoscut o crestere, aceasta constituind 11.8 %.

In ciuda gurilor rele, Volkswagen Golf este cumparat ca painea calda, ceea ce il transforma intr-un adevarat lider pe piata europeana, fiind urmat de Ford Fiesta care la fel a cunoscut o crestere a vanzarilor in luna Mai cu 56.0 %. Modelele Fiat Punto, Panda si Volkswagen Polo la fel inregistreaza vanzari ma bune fata de aceeasi perioada al anului 2008. Cat priveste “clasamentul” la general, compania Volkswagen a inregistrat pe piata europeana o crestere a vanzarilor cu 9.3 % in luna Mai, dar totusi acestea sunt mai scazute cu 2 % fata de perioada similara a anului trecut. Volkswagen este urmat de Ford si Opel/Vauxhall, ultima surclasand compania italiana Fiat.

Se pare ca piata Germaniei incepe sa-si revina considerabil din criza economica, aratand o crestere de 39.7 % in Mai, si 22.8 % de la inceputul anului. Si Polonia inregistreaza rezultate pozitive, 4.5 % in Mai si 2.1 % de la inceputul anului. Cat priveste alte tari europene, au fost inregistrate cresteri si in Austria 4.8 %, Franta 11.8 %, Grecia 5.1 % si Slovacia 23.7 %. In urma inregistrarii acestor rezultate, reprezentantii JATO Dynamics sunt siguri ca in curand toate pietele europene vor cunoaste cresteri si ca vor iesi din impasul economic.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!