Prima pagină  »  Ştiri  »  Acesta este noul BMW X6 ActiveHybrid
13 AUGUST 2009, 14:12
1,382
0
Acesta este noul BMW X6 ActiveHybrid
De Redacţia PiataAuto.md
0
Astazi 13 August 2009, compania BMW a facut publice primele informatii despre noile sale modele hybrid din seria BMW ActiveHybrid. Acestea isi vor face debutul la Salonul Auto de la Frankfurt ce va avea loc luna viitoare, urmand ca in scurt timp sa inceapa si comercializarea lor. Chiar daca informatia dezvaluita de catre bavarezi tine de variantele ce vor fi comercializate pe piata americana, diferente semnificative fata de versiunea europeana nu vor exista, astfel fara oricare rezerve le putem analiza.

Noile modele din gama ActiveHybrid sunt BMW X6 ActiveHybrid si BMW Seria 7 ActiveHybrid... In acest articol vom vorbi doar despre BMW X6 ActiveHybrid, ca in articolul imediat urmator sa descriem si Seria 7 Active Hybrid...

Asa dar, BMW X6 ActiveHybrid este primul Sport Activity Coupe din lume cu tehnologie hybrid, care in caz de necesitate poate combina propulsorul pe benzina cu cele doua electro-motoare pentru a oferi pasagerilor sai un nou nivel de performanta si eficienta. Datorita tehnologiei ActiveHybrid, noul X6 dispune de mai multa putere, chiar daca consumul de combustibil a scazut cu 20% fata de modelul propulsat doar de motorul pe benzina.

Sistemul de propulsie a lui BMW X6 ActiveHybrid consta din propulsorul V8 de 4.4 litri twin-turbo, si din doua electro-motoare a caror putere este de 91 cai-putere si 86 cai-putere. In total puterea maxima este de 480 cai-putere, iar cuplul maxim are o valoare impresionanata de 780 Nm. Datorita acestor indici si tractiunii integrale X-Drive, noul X6 ActiveHybrid accelereaza pana la primele 100 km/h in 5.4 secunde, iar viteza maxima este limitata electronic la 209 km/h. Consumul de combustibil al lui BMW X6 ActiveHybrid a fost micsorat cu 20% fata de modelul “simplu”, astfel, in mediu noul X6 ar necesita 10 litri pentru 100 km si ar elimina 231 g/km CO2, fata de 12.5 litri la 100 km si 299 g/km pe care le-ar elimina modelul BMW X6 cu propulsor V8 de 4.4 litri.

Chiar daca este dotata cu un propulsor cu ardere interna, noul X6 ActiveHybrid poate rula in totalitate gratie puterii generate de electro-motoare, ceea ce inseamna zero emisii de CO2 pana la o viteza de 60 km/h pe o distanta de 2.6 km. Insa sa nu va speriati ca distanta de rulare doar cu ajutorul electro-motoarelor este atat de mica, datorita sistemului de recuperare a energiei Brake Energy Regeneration, BMW X6 ActiveHybrid recupereaza rapid energia cinetica in momentul aplicarii franelor, iar cu ajutorul electro-motoarelor care pot actiona si pe post de generatoare o transforma in energie electrica si stocheaza in bateriile NiMH.

BMW X6 ActiveHybrid este numit de bavarezi ca fiind primul hybrid al companiei, ceea ce ii face foarte mandri de noul model. Chiar daca pe piata sunt deja propuse o sumedenie de astfel de modele, BMW este foarte mandru de noua gama ActiveHybrid, care speram noi ca va evalua considerabil pe viitor.
GALERIE FOTO (35 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!