Prima pagină  »  Ştiri  »  Chevrolet Volt 1.02 litri consum urban, sau 0.17 Lei per kilometru
12 AUGUST 2009, 11:53
2,442
0
Chevrolet Volt 1.02 litri consum urban, sau 0.17 Lei per kilometru !!!
De Redacţia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
De unde te astepti mai putin, deobicei vine cea mai mare surpriza... Cine ar fi crezut ca dupa multitudinea de tentative pe care o fac europenii sau japonezii, pentru a obtine modele econome, una din cele mai bune solutii va veni tocmai de peste ocean, de la americanii de la Chevrolet...

Dupa cum va dati bine seama, Chevrolet Volt nu poate obtine un consum atat de mic daca este propulsat de un motor obisnuit pe benzina, iar din acest motiv, Volt (dupa cum ne sugereaza si numele) este un electro-mobil care foloseste un mod de propulsie foarte interesant. Energia electrica este stocata in bateriile electrice, iar dupa ce aceasta este epuizata, intra in functiune motorul-generator pe benzina, care nu livreaza putere pentru a actiona rotile, dar este utilizat pe post de generator care depoziteaza energia electrica in baterii (amintim ca acelasi sistem il utilizeaza si conceptul Opel Ampera, ce poate parcurge o raza de 500 km).

Noul Chevrolet Volt va putea rula in doua moduri: Electric si Extended-Range (raza extinsa). In modul electric, Volt nu va utiliza combustibil si nu va emite gaze nocive, fiind propulsat de energia electrica care este stocata in bateriile Litiu-Ion de 16 kWh. In momentul cand bateriile indica un nivel minim de energie, Chevrolet Volt trece automat in modul Extended Range. Astfel este actionat un generator pe baza de petrol, care produce energie electrica si il depoziteaza in bateriile electrice. Acelasi lucru se intampla atunci cand este necesara depunerea unei puteri mai mari ca in cazul acceleratiilor rapide, sau a pantelor abrupte.

In modul Electric, Chevrolet Volt poate parcurge o distanta de 65 km, iar in modul Extended Range Volt isi poate extinde distanta parcursa pana la 480 - 500 km. Daca este sa calculam costurile pentru energia electrica dupa tarifele Republicii Moldova, vom obtine un rezultat exceptional... Chevrolet Volt consuma in mediul urban 25 kWh pentru 160 km. La un pret de 1.1 Lei per kWh, pe teritoriul Republicii Moldova, proprietarul unui Volt ar fi nevoit sa achite 27.5 Lei pentru 160 km parcursi, sau 0.17 Lei pentru un kilometru...Impresionant, nu?

Chevrolet Volt va fi lansat ca model de serie in anul 2010, iar partea buna a lucrurilor este ca acest model are sanse foarte mari sa fie comercializat si in Europa! Astfel, va indemn sa punem cu toti deoparte 27.5 Lei si sa asteptam ca Chevrolet Volt sa ajunga si in Republica Moldova...
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!