Prima pagină  »  Ştiri  »  Ford se tine bine in Europa
14 AUGUST 2009, 09:04
1,468
0
Ford se tine bine in Europa
De Redacţia PiataAuto.md
0
Dupa ce am relatat in articlolele anterioare ca compania Ford a pierdut o pozitie in clasamentul mondial dupa vanzarile inregistrate de producatorii auto, pozitionandu-se acum pe treapta a 5-a fiind surclasata de concernul sud-coreean Hyundai-Kia, compania Ford anunta ca este in crestere pe una din cele mai importante piete mondiale – Europa.

Fiind al doilea brand in Europa dupa vanzari, luna trecuta Ford si-a marit cota de piata pentru a saptea oara consecutiv, inregistrand cele mai mari vanzari pentru luna Iulie incepand cu anul 1999. Astfel cota de piata a crescut cu 0.6 puncte procentuale, constituind un total de 9 %. Cat priveste cota de piata a primelor 7 luni ale anului 2009, aceasta este de 9.1 % dupa ce a inregistrat o crestere de 0.5 % fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Numai in Iulie, Ford Europe a vandut 125.200 unitati in 19 piete europene, inregistrand o crestere de 5 %, atunci cand intreaga industrie auto a simtit un declin de 1.5 %. Iar in primele 7 luni ale anului 2009, Ford a vandut 871.400 vehicule, ceea ce constituie o scadere cu 7.3 % fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce intreaga industrie a inregistrat o scadere de 12.2 %.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!