Prima pagină  »  Ştiri  »  Fortareata bavareza - noul BMW Seria 7 High Security!
10 AUGUST 2009, 17:08
1,510
0
Fortareata bavareza - noul BMW Seria 7 High Security!
De Redacţia PiataAuto.md
1
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
Securitatea – un cuvant care pentru diferite persoane are sensuri diferite... Pentru majoritatea, securitatea intr-un automobil este asigurata de sisteme pasive si active de protectie care fac tot posibilul sa-si mentina pasagerii in siguranta in timpul accidentelor rutiere. Insa pentru alte persoane, acestea nu le sunt de folos, deoarece securitatea si integritatea fizica le este pusa in pericol nu de accidente rutiere, dar de focurile armelor automate de asalt, de gazele otravitoare, explozibili, sau chiar rachete de mici dimensiuni. Anume pentru asa tip de persoane sunt elaborate automobilele blindate, iar acum, BMW a venit cu doua noutati in acest sens – BMW 760 Li High Security si BMW 750 Li High Security.

Mai putin conteaza de ce asupra acestor persoane sunt savarsite atacuri armate, importantul este ca viata le poate fi pusa in pericol fie de fanii innebuniti, sau fie de grupurile teroriste organizate. Iar pentru ca raufacatorii sa nu-si poata atinge scopul , compania BMW a elaborat doua noi modele de automobile blindate de clasa premium, si anume, BMW 760 Li High Security si BMW 750 Li High Security, care se alatura la “flota” de super masini BMW, din care mai fac parte BMW Seria 5 Security si BMW X5 Security Plus.

Noile modele corespund norme balistice de protectie VR7 si VR9, fiind primele din lume ce sunt atestate de certificatul de siguranta BRV 2009. Ambele sedan-uri se bazeaza pe experienta bogata pe care a acumulat-o compania in cei 30 ani de cand produce automobile blindate, si anume din acest motiv noile “fortarete” blindate au fost elaborate in paralel cu modelul de serie, iar de integrarea componentelor ce asigura securitatea pasagerilor s-a ocupat in exclusivitate diviziunea BMW Security.

Elementele specifice ale sasiului au fost perfect adaptate de catre ingineri pentru a face fata cresterii de greutate ridicate din cauza numeroaselor paneluri blindate ce au fost elaborate dintr-un aliaj special de metal. Pasagerii sunt protejati de panelurile blindate ale usilor, acoperisului, ale peretelui de separare dintre compartimentul destinat pasagerilor si motorului sau port-bagajului. Zonele critice precum despartiturile usilor sau marginile geamurilor au fost izolate corespunzator pentru ca gloantele sa nu-si atinga tinta. Partea inferioara a automobilului este si ea izolata prin paneluri speciale, ce au fost elaborate special pentru a asigura o protectie inalta chiar daca sub automobil a fost amplasat un dispozitiv explozibil.

Noi sunt si geamurile cu grosimea de 6 cm, care datorita structurii inovative formata din mai multe straturi, ofera un nivel unic de rezistenta si securitate. Aditional, geamurile sunt acoperite la interior cu un strat format din policarbonat, pentru ca aschiile geamurilor sparte sa nu raneasca pasagerii de la interior. Insa in ciuda echipamentului aditional de securitate, interiorul, cat si dinamica automobilelor sunt tipice pentru BMW Seria 7.

Chiar daca cresterea de greutate este semnificativa (in cazul modelului anterior BMW Seria 7 Security aceasta ajungea la 3.8 tone) propulsoarele asigura o accelerare rapida si un consum rezonabil de combustibil. Asadar, BMW 760Li High Security are sub capota un puternic propulsor V12 de 6.0 litri, ce livreaza 544 cai-putere, si un cuplu maxim de 750 Nm. In combinatie cu noua cutie automata de viteze cu 8 trepte, BMW 760Li High Security poate rula foarte lin, dar in acelasi timp isi poate incorda toti “muschii” pentru a accelera de la 0 la 100 km/h in doar 6.2 secunde, la fel ca un Porsche Boxer S!

Cat priveste modelul BMW 750Li High Security, acesta este propulsat de un V8 de 4.4 litri twin-turbo, care livreaza 407 cai-putere si un cuplu maxim de 600 Nm. Cu ajutorul cutiei automate cu 6 rapoarte, acesta poate accelera pana la 100 km/h in 7.9 secunde, oferind in cazuri exceptionale destula putere si dinamica pentru a evada din bataia focurilor de arma. Viteza maxima pentru ambele modele este limitata la 210 km/h.

Spuneam mai sus ca consumul de combustibil este rezonabil, iar daca este sa luam in calcul greutatea mare si puterea propulsoarelor, 12.9 litri in mediu pentru BMW 750Li High Security, si 14.9 litri pentru BMW 760Li High Security, cred ca ve-ti fi deacord ca nu sunt indici exagerati.

Un automobil special necesita optiuni speciale, iar BMW Seria 7 High Security o demonstreaza... Sistemul intern de comunicare - permite comunicarea cu persoanele din afara vehiculului fara a deschide usa sau geamul; in caz de oprire fortata prin apasarea unui singur buton sunt automat incuiate toate usile si geamurile; posibilitatea de a emite signale acustice sau vizuale; sistem de stingere a incendiului - are la baza mai multi senzori de temperatura, care in caz ca localizeaza un incediu in compartimentul motorului, sau sub masina activeaza stingatoarele automat; asigurarea pasagerilor cu aer curat – daca sistemul de protectie de la interior depisteaza un nivel al gaselor mai ridicat, toate ferestrele si usile sunt inchise automat, sistemul de ventilare este si el inchis, urmand sa fie actionat un sistem aditional de pompare a aerului curat; compartiment specializat in consola centrala pentru depozitarea a doua arme automate si multe alte sisteme.

Odata procurate noile modele vor avea nevoie eventual de deservire tehnica corespunzatoare, anume din acest motiv, BMW Seria 7 High Security va fi deservit doar in puncte specializate, iar accesul la automobil il vor avea doar cateva persoane calificate si special antrenate pentru acest tip de vehicul. Iar ca parte a programului special de grija a clientilor, BMW pune la dispozitia noilor proprietari programe specializate prin intermediul carora conducatorii invata cum sa manevreze mai bine si cum sa iasa din ambuscada intr-un mod mai rapid si eficient.

Desigur ca nici unul din clienti nu isi va dori vreodata sa vada si sa simta pe propria persoana cat de rezistent este un BMW Seria 7 High Security in momentul cand gloantele ii strapung exteriorul, insa acesta cu siguranta va sti ca prietenul sau blindat va depune toate puterile pentru ca cei de la interior sa nu aiba in nici intr-un mod de suferit.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!