Prima pagină  »  Ştiri  »  Mazda Cosmo Sport Rally reuneste cele mai frumoase exemplare Mazda
5 AUGUST 2009, 12:46
1,364
0
Mazda Cosmo Sport Rally reuneste cele mai frumoase exemplare Mazda
De Redacţia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
De peste 40 ani, motoarele rotative Mazda simbolizeaza cunostintele bogate ale companiei in domeniu tehnologiilor avansate. Istoria acestora a inceput in anul 1967 odata cu lansarea modelului Mazda Cosmo 110 Sport care a fost produs intr-un numar total de 1.176 exemplare. Cu aceasta ocazie, dealer-ul oficial Mazda Auto Frey din Germania, gazduieste un grup de elita a proprietarilor Cosmo Sport din intreaga lume, care impreuna cu bijuteriile sale vor lua parte la raliul Cosmo Sport ce se va desfasura intre 10 – 15 August 2009.

Un total de 14 exemplare Cosmo Sport au facut cale lunga din Japonia pana in Germania, la bordul unui vas maritim de dimensiuni gigantice, ce poate transporta un total de 6.350 automobile. Aceste automobile legendare au sosit in portul belgian din Antwerpen la sfarsitul saptamanii trecute, de unde au fost preluate de o companie de transport si livrate in sudul Germaniei.

Alte cinci exemplare Mazda Cosmo Sport se vor aduna din diferite parti ale Europei, iar impreuna cu cele 14 modele japoneze vor incepe raliul pe durata caruia se vor opri la asa locuri ca: orasul Gersthofen – unde este situata o impresionanta colectie de 160 exemplare Mazda cu propulsoare rotative sub capota; Institutul Motoarelor Rotative din Germania; castelul Neuschwanstein si altele...

In final, la 15 August, toti participantii vor avea ocazia sa testeze versiunea cu facelift al modelului Mazda RX8, cel ce reprezinta apogeul tehnologiei rotative la moment si care este cunoscut drept un veritabil sport car.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!