Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Porsche 911 Turbo debuteaza la Frankfurt
7 AUGUST 2009, 16:13
1,319
0
Noul Porsche 911 Turbo debuteaza la Frankfurt
De Redacţia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
La mai bine de 30 de ani de cand a fost lansata prima generatie Porsche 911, la editia a 63-a a Salonului Auto de la Frankfurt, va fi prezentata a 7-a generatie a unuia din cele mai legendare sport car-uri din lume – Porsche 911 Turbo. La fel ca si in anul 1974, noul 911 Turbo se distinge datorita arcurilor spate imense cu prize de aer, care “adapostesc” pneurile sport, dar si datorita spoiler-ului spate care are misiunea grea de a “lipi” bolidul de suprafata de drum.

Daca este sa recapitulam un pic din istoria lui Porsche 911 Turbo, putem spune ca la 7 ani de la prezentarea coupe-ului, in cadrul aceluiasi Salonul Auto de la Frankfurt compania a fost dezvaluit un concept decapotabil, care a debutat ca model de serie la sfarsitul anului 1982. Acesta avea sa fie Porsche 911 Turbo Cabrio, prima decapotabila a companiei dupa aproximativ 20 ani dupa ce la inceputul anilor ’60 a fost lansat Porsche 356.

Insa putini stiu ca pe la sfarsitul anilor ’70 Porsche pregatea un inlocuitor pentru 911 Turbo, dar deoarece vanzarile ramaneau a fi foarte bune, presedintele Porsche AG dintre anii 1981-1987, Peter W. Schutz, a decis ca productia acestuia sa continuie ca intr-un finala sa declare: “Productia lui Porsche 911 Turbo va continua, astfel simbolul companiei a fost salvat, iar odata cu acesta cred ca a fost salvata intreaga companie.” Incepand cu acel moment pana in prezent, Porsche 911 Turbo a facut fata tuturor greutatilor ce i-au iesit in cale, reusind sa conserveze prin noua generatie aproximativ aceleasi forme sportive ce puteau fi regasite si pe modelele anterioare.

Insa sa revenim la noul model... A 7-a generatie Porsche 911 Turbo nu numai ca are un exterior dinamic sugerat de numeroasele prize de aer din bara de protectie fata sau de pe aripile spate, dar poate oferi si senzatii nemaipomenite pasagerilor sai cu ajutorul noului propulsor cu sase cilindri de 3.8 litri turbo-aspirat ce livreaza 500 cai-putere. Pentru prima data, noul propulsor, poate fi echipat la comanda cu performanta cutie de viteze cu dublu ambreiaj PDK, ce va transmite puterea pe asfalt prin intermediul tractiunii integrale.

Combinatia dintre cutia de viteze PDK, injectia directa, turbina si tractiune integrala asigura un coeficient nemaiintalnit al puterii si eficientei. Porsche 911 Turbo elimina acum cu 18 % mai putin CO2, iar consumul de combustibil se situeaza in jurul a 11.5 litri pentru 100 km, asta in caz ca nu decideti sa va iesiti din minti pe un circuit, unde desigur ca va fi necesar ceva mai mult combustibil si mult mai multe abilitati sportive, deoarece in caz contrar datorita puterii pe care o emana 911 Turbo intotdeauna riscati sa fiti sanctionati cu o iesire in decor. In ciuda acestor fapte, agilitatea nu a avut de suferit, acceleratia pana la 100 km/h dureaza doar 3.4 secunde, iar viteza maxima este de 312 km/h, mai mult decat suficient pentru oricare din adeptii vitezelor extreme.

Vanzarile pentru noul Porsche 911 Turbo vor incepe in Germania la 21 Noiembrie 2009, iar urmeaza sa vorbim despre partea mai putin placuta a lucrurilor. Desigur ca ati inteles ca se are in vedere pretul, astfel in Germania coupe-ul va costa 145.000 Euro, iar versiunea decapotabila 157.000 Euro. Chiar daca e putin probabil ca traseele Republicii Moldova sa fie invadate in scurt timp de noul Porsche 911 Turbo, oricum il vom astepta cu nerabdare pe drumurile noastre unde manevrabilitatea ii va fi pusa la grea incercare!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!