Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera Mondiala: Bentley Continental SuperSports Convertible
18 FEBRUARIE 2010, 16:29
1,396
0
Premiera Mondiala: Bentley Continental SuperSports Convertible
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
Exact cu un an mai tarziu, exact in cadrul aceluiasi salon auto, Bentley prezinta exact acelasi model, insa de aceasta data in versiune decapotabila. Vorbim de Bentley Continental SuperSports Convertible, versiunea cabrio a celui mai rapid model din gama producatorului din Crewe, care a mostenit performantele lui SuperSports Coupe, si promite a fi cel mai rapid cabrio cu patru locuri din lume, ba mai mult de atat, unul care poate atinge viteze uimitoare ruland inclusiv pe bio-etanol E85!

Exteriorul noului SuperSports Convertible este foarte apropiat de infatisarea versiunii coupe, unde singura mare diferenta este doar acoperisul soft top pe care il poate “ascunde” in portbagaj Continental SuperSports Convertible in cateva zeci de secunde. In ciuda faptului ca este o decapotabila, Bentley a mentinut aceleasi bumper-e, prize si difuzoare de aer nu din cauza ca au fost lenesi sa elaboreze altele distincte, ci din motiv ca Continental SuperSports Covertible aspira la viteze de peste 300 km/h!

Daca este sa fim mai exacti, viteza maxima pe care o poate atinge Bentley Continental SuperSports Convertible este de 323 km/h, fiind astfel cea mai rapida decapotabila cu patru locuri din lume. Pentru a atinge asemenea performante uluitoare, sub capota este regasit acelasi propulsor twin-turbo W12 de 6.0 litri ce dezvolta 630 cai-putere si 800 Nm si care este capabil sa propulseze decapotabila in 4.2 secunde pana la 100 km/h.

La obtinerea acestor performante au un aport imens si cutia de viteze automata cu 6 trepte “Quickshift” care este capabila sa schimbe de la o treapta la alta in doar 93 milisecunde, si desigur tractiunea integrala ce transmite puterea in raport de 40/60 (fata/spate).

Important este faptul ca propulsorul noului Bentley Continental SuperSports poate fi alimentat cu bio-etanol E85, cat si cu benzina. Pentru ca performantele sa nu fie afectate, sistemul de alimentare cu combustibil detecteaza in ce volum este in rezervor benzina si E85, pentru a asigura ca puterea emisa este intotdeauna aceeasi.

Bentley Continental SuperSports Convertible va debuta la Salonul Auto de la Geneva, in timp ce vanzarile acestuia vor incepe in Iunie 2010.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!