Prima pagină  »  Ştiri  »  Abart Punto Evo si Abart 500C – "Mai multa putere pentru
18 IUNIE 2010, 12:06
1,488
0
Abart Punto Evo si Abart 500C – "Mai multa putere pentru simturile tale"
De Ilie Toma
0
Divizia sportiva Fiat, Compania Abarth, a anuntat startul productiei pentru doua noi modele Abarth: Punto Evo si Abart 500C, prezentate in luna martie a acestui an la Salonul Auto de la Geneva. In urmatoarele zile acestea vor ajunge deja in showroom-urile Italiei, cu sloganul “mai multa putere pentru simturile tale” (“More power to your senses”).



Ambele modele emana un aer rebel si agresiv, care mizeaza sa atraga cumparatorii tineri, dornici de a-si pune in evidenta individualitatea. Statistica Abarth arata ca anume cumparatorii cu varste intre 18 si 30 de ani sunt cei care prefera in primul rand modelele sportive Abarth.



Din anul 2008, de cand a fost relansata, divizia Abarth a comercializat peste 22 000 de automobile, inclusiv 8400 Abarth 500 (bazat pe Fiat 500) si 2700 Abarth Grande Punto. De asemenea, au fost vandute si peste 3300 de kit-uri Abarth, care ii vor ajuta pe proprietarii Fiat sa fie mai aproape de stilul Abarth.

Entuziasmati de cifrele bune de vanzari, italienii au anuntat deschiderea a mai multor showroom-uri in orasele europene – Amsterdam, Paris si chiar Bucuresti, unde deschiderea primului showroom Abarth a avut loc ceva mai mult de o luna in urma.

Abarth Punto Evo

Modelul este echipat cu un motor turbo 1.4 MultiAir si sistem Start Stop. Puterea generata de motor se ridica la 165 CP, iar cuplul maxim constituie 250 Nm, la numai 2250 rpm. Abart Punto Evo atinge “prima suta” in doar 7.9 secunde, in timp ce viteza maxima se situeaza la nivelul de 213 km/h. Echipat cu o transmisie manuala in 6 rapoarte, Abarth Punto Evo are nevoie de doar 6.0 litri de combustibil pentru 100 km de condus abstinent.



La exterior, Abarth Punto Evo este echipat cu jante de 17 inchi, si un kit aerodinamic stilat. Suspensia a otinut de asemenea amortizoare mai rigide, si bare de stabilizare mai puternice in spate. Franele fata au obtinut suporturi Brembo si discuri ventilate.

Abart 500C

Decapotabil si fierbinte. Micutul Abarth 500, echipat cu un motor 1.4 turbo T-Jet, dispune de o putere de 140 CP si un cuplu maxim de 206 Nm. Hotarul de 100 km/h este trecut in 8.1 secunde de la start, iar viteza maxima se cifreaza la 205 km/h.



Se pare ca spiritul competitiv Abarth isi gaseste o rezonanta tot mai buna in randurile pasionatilor de spirit competitiv in stil italian, or, evolutia excelenta a vanzarilor demonstreaza cat se poate de elocvent potentialul tot mai mare al hot-hatch-urilor “piccole italiane”!
GALERIE FOTO (40 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!