Prima pagină  »  Ştiri  »  Alianta Renault-Nissan si Avtovaz: planuri mari pentru Rusia
14 IUNIE 2010, 09:06
1,584
0
Alianta Renault-Nissan si Avtovaz: planuri mari pentru Rusia
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
In februarie 2008, Renault a achizitionat 25% din Avtovaz si a anuntat startul unui parteneriat strategic de lunga durata. Acum, acest parteneriat ii implica si pe cei de la Nissan, parte a Aliantei Renault-Nissan, astfel incat Lada, Renault si Nissan au anuntat planuri indraznete de cucerire a pietii ruse.

In prezent, cele trei marci au o cota sumata de piata de 30% (conform datelor din 2009), insa aceasta ar urma sa creasca pana la 40% catre anul 2015.

Toti cei trei parteneri vor avea acces reciproc la platformele tehnice si motoarele celorlalti parteneri, urmand a fi dezvoltate cicluri de productie distincte pentru piata Rusiei pentru fiecare dintre cele trei marci – Renault, Nissan si Lada. Lada va avea parte de o noua stategie de produs pentru pietele din afara Rusiei.

Segmentul de cercetare si dezvoltare al Avtovaz-ului va fi dezvoltat printr-o sinergie mult mai puternica si o cooperare stransa cu centrele de dezvoltare din cadrul Aliantei Renault-Nissan. Partenerii vor depune eforturi majore pentru a spori esential calitatea productiei Avtovaz, pentru a eficientiza costurile de productie si a transpune catre Avtovaz know-how-ul Aliantei in acest domeniu. Produsele Renault si Nissan vor avea si ele parte de adaptari mai esentiale pentru piata Rusiei, aici apelandu-se la experienta Avtovaz in cunoasterea mult mai buna a specificului pietei si a consumatorilor locali. Se va miza de asemenea pe extinderea cotei de componente de provenienta locala in asamblarea automobilelor pe teritoriul Rusiei.

Un alt aspect important in care Alianta Renault-Nissan si Avtovaz isi vor coordona eforturile este cel al gestionarii furnizorilor si calitatii componentelor. Partenerii au ajuns la acordul de a-si uniformiza criteriile de calitate in fata furnizorilor, iar acest fapt se realizeaza prin crearea unei organizatii comune, numita “AVTOVAZ – Renault – Nissan Quality and Supplier
Development” (ARNQSD), in cadrul careia o singura echipa comuna va gestiona procesul de achizitie a componentelor pentru productia automobilelor Renault, Nissan si Lada pe teritoriul Rusiei. Scopul acestui pas, extrem de important din punct de vedere strategic, este asigurarea rapida a unei calitati net superioare a componentelor furnizate pentru productia actuala, dar si pentru proiectele noi (!).

Nou-formata ARNQSD isi are sediul in Togliatti, Rusia, cu o reprezentanta-satelit la Moscova, iar personalul acesteia va fi format din cca 100 de angajati, preluati din echipele celor trei parteneri.

In acest moment, Lada, Renault si Nissan dispun impreuna de 3 mari uzine pe teritoriul Rusiei – in Togliatti, Moscova si Sankt-Petersburg, catre anul 2012, acestea urmand a fi capabile sa asigure un potential de productie de 1.3 milioane de vehicule anual. Know-how-ul de productie al Aliantei Renault-Nissan va fi treptat implementat la toate cele trei uzine, astfel incat si Avtovaz-ul sa poata atinge acelasi nivel al calitatii si costurilor de productie precum toate celelalte uzine din lume ale Aliantei.

Colaborarea va fi extinsa si pe planul vanzarilor, Renault si Lada urmand sa formeze impreuna o noua retea de distribuitori pe intreg teritoriul Rusiei.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!