Prima pagină  »  Ştiri  »  Praf si caldura: teste dure pentru Chevrolet Volt in desertul Arizonei
18 IUNIE 2010, 13:11
1,377
0
Praf si caldura: teste dure pentru Chevrolet Volt in desertul Arizonei
De Ilie Toma
0
Chevrolet Volt urmeaza sa fie lansat in productia de serie catre sfarsitul acestui an. Inginerii Chevrolet nu au ratat insa ocazia sa foloseasca perioada caniculara a anului pentru o serie de teste ultra-solicitante pentru viitorul automobil electric.

Statul Arizona, SUA, dispune de un desert intins, iar clima arida, temperturile extreme si praful din belsug formeaza peisajul perfect pentru cele mai provocatoare teste ale viitorului model. Spre exemplu, o parte a testului a presupus stationarea si expunerea lui Volt razelor solare directe timp de cateva ore, temperatura in interior ajungand la 80 grade Celsius. La o astfel de temperatura, inginerii au putut testa functionalitatea tuturor sistemelor masinii, in special a sistemului electric si a celui de climatizare, care, conform celor de la Chevrolet, reconditioneaza temperatura in interior eficient si rapid.

Imediat dupa sesiunea de incalzire extrema a interiorului, urmata de o racire rapida, Chevrolet Volt este dus pe o pista sportiva, unde sunt identificate orice sunete de “scartait”, scoase de plasticul interiorului.

Un al doilea tip de teste presupune tractarea unei remorci in conditiile desertului. Desi Volt nu va fi echipat in versiune standard cu sistem de remorcare, acest test permite simularea urcarii unor pante solicitante, in care sarcina asupra motorului este mult mai mare, iar inginerii vor sa se asigure ca si in astfel de conditii se sarcina si anturaj climateric motorul si suspensia lui Volt vor face fata cu brio.

Se fac si teste de simulare a condusului urban la temperaturi de desert. Se observa astfel solicitarile la care sunt supuse bateriile, odata cu functionarea intensa a sistemului de climatizare, a directiei asistate electric si a altor componenente functionale.

Cea mai spectaculoasa parte a testelor include o “urmarire de praf”, in care Chevrolet Volt merge in viteza in urma pick-up-ului imens Chevrolet Silverado pe o distanta de 20 km. Primul rascoleste cat de mult posibibil praful desertului, Volt avand ghiniounul de a “inghiti” si aceste conditii. Inginerii verifica astfel gradul de patrundere a prafului in interior, precum si functionarea motorului.

Testele vor mai continua, inginerii Chevrolet declarand ca pregatesc viitorul model electric pentru exploatare in orice conditii...
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!