Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera mondiala: noul Opel Astra Sports Tourer
16 IUNIE 2010, 17:43
1,389
0
Premiera mondiala: noul Opel Astra Sports Tourer
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
Opel a prezentat astazi varianta break a lui Opel Astra. Modelul vine sa sustina succesul de vanzari al versiunii hatchback, care a inregistrat pana in prezent un numar de 160 000 de comenzi, in doar sase luni de la lansarea sa pe piata.

Noua Astra break mizeaza pe cei care isi doresc un portbagaj imens. Volumul de incarcare al acesuia poate creste pana la 1550 litri in cazul rabatarii banchetei din spate (500 litri in regim strandard), iar functionalitatile de fixare a bagajelor ii ofera noului Astra Sport Tourer un puternic accent spre practicism.

Versiunea break vine echipata cu acelasi set de tehnologii, prezente si pe hatchback-ul Astra: sasiul adaptiv FlexRide, farurile adaptive AFL , Opel Eye, precum si deja renumitele scaune fata, certificate ca fiind printre cele mai potrivite anatomiei umane.

In mod traditional, varianta break a lui Astra insumeaza cca 25% din vanzarile gamei Astra in Europa, in timp ce media industriei indica o cota de 17% pentru break-urile compacte. Tocmai de asta, miza a fost una extrem de mare pentru producatorul german, mai ales ca Opel este si primul producator care a introdus in Europa acest tip de caroserie in 1953, odata cu modelul Rekord CarAvan.

Gama de motorizari a noii Astra Sports Tourer este compusa din 8 motoare pe bezina si diesel, cu puteri cuprinse intre 95 CP si 180 CP. Nou in gama este propulsorul pe benzina, de 1.4 litri turbo, care dezvolta 120 CP. Acesta este cuplat la o transmisie manuala in 6 trepte. De asemenea, noua este si posibilitatea cuplarii unei transmisii automate cu 6 trepte pentru motorizarea de 1.4 litri turbo 140 CP.

Ca si pentru hatchback, motorul diesel de top este reprezentat de propulsorul de 2.0 litri CDTi, care produce 160 CP, si genereaza un cuplu maxim de pana la 380 Nm (cu functia overboost). In acelasi timp, consumul acestei motorizari se situeaza doar la 5.1 litri/100 km in regim mixt.

Pentru optimizarea consumului, toate versiunile lui Astra Sports Tourer, echipate cu transmisii manuale, dispun acum si de indicator al momentului potrivit de schimbare a treptelor, iar in curand intreaga gama Astra va beneficia si de sistem Start-Stop.

Noul Opel Astra Sports Tourer va fi prezentat publicului la Salonul Auto de la Paris din toamna acestui an, iar asamblarea lui va avea loc in Marea Britanie, la uzina din Ellesmere Port.
 
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!