Prima pagină  »  Ştiri  »  BMW a dezvaluit noul X3 ( Video)
15 IULIE 2010, 16:02
1,638
0
BMW a dezvaluit noul X3 ( Video)
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (37 IMAGINI)
Cu doar putin timp in urma, BMW a facut publice primele informatii oficiale si poze cu noua generatie BMW X3. Noul model vine cu o sumedenie de noutati ce tin de design, tehnologii si eficienta, si promite sa continue succesul primei generatie incepand cu sfarsitul acestui an, atunci cand va fi disponibil in showroom-uri. Noul BMW X3 urmeaza sa fie prezentat la Salonul Auto de la Paris.

Dupa cum anticipam la prezentarea lui X1, noua generatie X3 urma sa creasca in dimensiuni, pentru a se plasa perfect intre X1 si X5. Astfel, noul BMW X3 este cu 83 mm (4648 mm) mai lung, cu 23 mm (1881 mm) mai lat, cu 40 mm (1661 mm) mai inalt, in timp ce ampatamentul a crescut cu 15 mm (2810 mm) fata de generatia anterioara.

Designul noului model este foarte apropiat stilului abordat de fratele mai mare X5, insa, observam si elemente similare cu generatia anterioara, cum ar fi blocurile optice fata. Noul X3 a preluat si cateva elemente stilistice de la X1, fapt dovedit de partea spate, cat si grila ce ne aduce aminte de Seria 5 GT.

Odata cu cresterea dimensiunilor exterioare, habitaclul noului X3 va oferi pasagerilor si mai mult spatiu. De mai mult spatiu se va bucura si portbagajul, acesta oferind un volum cuprins intre 550 litri si 1.600 litri in cazul banchetei rabatate in totalitate. Calitatea materialelor a fost si ea considerabil imbunatatita, in timp ce stilul de la interior este caracteristic bavarezilor, cu consola centrala indreptata spre conducator. La fel pe consola este montat si ecranul color de 8.8 inch prin intermediul caruia pot fi setate functiile vitale ale automobilului, sau poate fi accesat chiar si internetul.

La momentul lansarii, clientii vor putea opta pentru doua motorizari - fie pentru propulsorul turbo-diesel de 2.0 litri de pe versiunea X3 xDrive20d, sau pentru cel mai puternic propulsor pe benzina din segment, unitatea cu 6 cilindri in linie TwinPower Turbo de 3.0 litri, disponibila pe versiunea xDrive35i.

BMW X3 xDrive20d dispune de 184 CP si 380 Nm, putere suficienta pentru a acelera pana la 100 km/h in 8.5 secunde, si de a atinge o viteza maxima de 210 km/h. Cu un consum mediu de 5.6 l/100km, si emisii CO2 in marime de 149 g/km, BMW X3 xDrive20d este cel mai eficient din segmentul lui X3.

Versiunea BMW X3 xDrive35i pune la dispozitia conducatorului 306 CP si 400 Nm. Acest propulsor accelereaza SAV-ul pana la 100 km/h in 5.7 secunde, in timp ce viteza maxima atinsa este de 245 km/h. Chiar daca dispune de o putere imensa, acest propulsor consuma 8.8 l/100km, si emite 204 g/km CO2.

La fel ca si generatia anterioara, si noul X3 va beneficia de sistemul de tractiune integrala xDrive, cel care fiind ajutat de sistemul DSC (Dynamic Stability Control) lupta la o etapa incipienta cu deraparile necontrolate si asigura stabilitatea vehiculului pe orice suprafata de drum.

Mai multe detalii despre datele tehnice si preturile noului BMW X3 urmeaza sa aflamla Salonul Auto de la Paris.
 
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!