Prima pagină  »  Ştiri  »  EuroNCAP: 10 maşini noi testate, 9 din ele obţin 5 stele
2 SEPTEMBRIE 2011, 06:33
2,765
2
EuroNCAP: 10 maşini noi testate, 9 din ele obţin 5 stele (video)
De Ilie Toma
6
EuroNCAP a efectuat o nouă serie de crash teste, în cadrul căreia au fost testate noile Audi A6, BMW X3, Chevrolet Aveo, Chevrolet Orlando, Citroen DS5, Hyundai i40, Kia Picanto, Opel Ampera, VW Golf Cabriolet şi VW Jetta.

Vă întrebaţi, probabil, care o fi „oaia neagră a familiei” – modelul care nu a reuşit să obţină calificativul maxim de 5 stele. Este vorba de Kia Picanto, criticată dur de reprezentanţii EuroNCAP pentru lipsa, în dotare standard, a unui sistem de stabilizare electronică a traiectoriei. „În anul 2011, consumatorii europeni trebuie să se aştepte ca o dotare atât de importantă pentru siguranţă să fie oferită pentru orice maşină, indiferent de dimensiunea şi preţul acesteia” – declară Michiel van Ratingen, secretarul general EuroNCAP. Se pare că din 2012 Kia va fi oricum obligată să-şi doteze modelele cu ESP, dat fiind că intră în vigoare o obligativitate legislativă în acest sens în întreaga Uniune Europeană.

Totuşi, o privire obiectivă asupra modelului, arată că noul Picanto a obţinut un scor de 86% la protecţia adulţilor, 83% la cea a copiilor şi 47% la cea a pietonilor, fiind penalizat, în mare parte, la capitolul sistemelor de asistenţă.

Opel Ampera, primul model electric al producătorul german, a trecut cu brio testul de siguranţă, după ce şi „fratele” acestuia – Chevrolet Volt – a obţinut performanţe similare la testele de siguranţă din SUA.

Noile modele Chevrolet – Aveo şi Orlando – au reuşit de asemenea performanţe excelente la EuroNCAP. Organizaţia europeană apreciază eforturile majore ale celor de la Chevrolet de a îmbunătăţi siguranţa modelelor sale, mai ales că precedenta generaţie Aveo era în titlurile tuturor ştirilor după ce a obţinut doar 2 stele.



Printr-o protecţie deosebit de bună pentru copii s-au remarcat VW Jetta şi Golf Cabriolet, dar şi Hyundai i40. La protecţia pietonilor, EuroNCAP atenţionează că modele precum Audi A6, Opel Ampera şi Citroen DS au întrunit doar minimul necesar pentru a se putea califica în baremul superior, însă din 2012 scorul minim la această categorie va fi de 60%, iar cele trei modele enumerate mai sus nu s-ar califica pentru nota de 5 stele. EuroNCAP atrage, astfel, atenţia producătorilor să-şi concentreze şi mai mult eforturile pentru ca automobilele lor să fie mai sigure şi pentru pietoni.

De menţiuni deosebite, pentru sistemele de siguranţă, s-au bucurat BMW X3 şi Citroen DS5, echipate cu sisteme care pot apela independent serviciile de urgenţă în cazul unui accident, furnizând detalii importante privind severitatea impactului şi locul producerii acestuia, aducând astfel, salvatorii mai rapid la locul accidentului.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
COMENTARII (2)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 2 Septembrie 2011 - 17:17
Din ce in ce mai sigure devin automobilele, Asta e un factor destul de imbucurator. Toti tind spre 5 stele...
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 4 Septembrie 2011 - 12:49
Apreciez la maxim efortul depus de catre toti constructorii pentru a ne face viata mai sigura. M-a impresionat mult modul de functionare a DSC-ului la Audi A6, Opel Ampera si Citroen DS5. Chevrolet Orlando si Hyundai i40 m-au lasat fara cuvinte la capitolul rezistenta in impactul cu stilpul. Va urez succese mai departe.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!