Prima pagină  »  Ştiri  »  Mercedes-Benz şi Infiniti vor avea motoare comune
9 IANUARIE 2012, 07:40
2,002
3
Mercedes-Benz şi Infiniti vor avea motoare comune
De Ilie Toma
5
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
Acum aproape doi ani, Daimler anunţa startul unei colaborări cu alianţa Renault-Nissan, care trebuia să se materializeze în primul rând prin dezvoltarea comună a motoarelor de cilindree mică. Mai nou, cei doi parteneri anunţă o nouă etapă, care prevede construcţia cu eforturi comune a motoarelor cu cilindri în America de Nord.

Mai exact, începând cu anul 2014, la uzina de motoare a celor de la Nissan, situată în Decherd, Tennesse (SUA), vor fi produse motoare pe benzină în 4 cilindri, de origine Mercedes-Benz. Producţia ar urma să atingă un volum de 250,000 de unităţi anual, iar propulsoarele produse aici vor motoriza atât modelele Mercedes-Benz, cât şi Infiniti. În special, în gama Mercedes-Benz propulsoarele de aici vor fi livrate în Tuscaloosa, Alabama – locaţie în care va fi asamblată noua generaţie C-Class, aşteptată să intre în producţie către anul 2014.

Nissan a început producţia de motoare la uzina din Decherd încă în 1997, acolo fiind produse în prezent motoare în 4, 6 şi 8 cilindri, asigurându-se echiparea deplină cu propulsoare a modelelor Nissan produse în SUA. În 2011 uzina din Decherd a produs peste 580,000 de motoare.

Colaborarea celor de la Daimler şi Renault-Nissan a luat startul în aprilie 2010, având la bază câteva direcţii esenţiale. Prima din ele prevede elaborarea unei platforme tehnice comune pentru viitoarele generaţii smart şi Renault Twingo, modele care ar urma să fie lansate la începutul anului 2014, fiind asamblate la uzina smart din Hambach, Franţa. Versiunile cu patru uşi a lui smart, precum şi o parte din versiunile Twingo vor fi produse şi la uzina Renault din Novo Mesto, Slovenia. De asemenea, o a doua direcţie esenţială prevede lansarea unui van urban nou sub sigla Mercedes-Benz, lansarea căruia este aşteptată pentru sfârşitul anului curent. Acesta va fi produs la uzina Renault din Maubeuge, Franţa. Şi în fine, cea de-a treia direcţie prevede furnizarea reciprocă de motoare şi transmisii. Alianţa Renault-Nissan va furniza celor de la Daimler motoare în 3 cilindri, care vor fi folosite în generaţia următoare smart şi Renault Twingo, precum şi motoare diesel în 4 cilindri, care vor echipa viitoare modele comerciale, dezvoltate în comun de către cei doi parteneri, precum şi o nouă generaţie de modele compacte Mercedes-Benz. Pe de altă parte, Daimler le va furniza partenerilor săi motoare în 4 şi 6 cilindri, diesel şi pe benzină, precum şi transmisii automate, care vor ajunge să echipeze modelele Infiniti şi Nissan.

Între timp, cei doi producători au decis să extindă şi mai mult planurile lor comune, urmând ca Infiniti să construiască din 2014 un model compact absolut nou, bazat pe platforma unui model Mercedes-Benz. Colaborarea va fi extinsă şi în segmentul automobilelor electrice, Daimer urmând să furnizeze baterii produse la uzina sa din Kamenz, Germania, în timp ce Alianţa Renault-Nissan va furniza motoare electrice pentru modelele electrice smart şi Twingo ZE.
COMENTARII (3)
G e o
Floreşti, Moldova
la 9 Ianuarie 2012 - 16:17
Mda vad ca motorul cu cei mai multi cilindri va fi cel cu 8 credca V8,unde eusnt V10 si V12?
0
1
Igor
London, Marea Britanie
la 9 Ianuarie 2012 - 22:20
ECOLOGIA...ECOLOGIA :)
0
0
Mihail
Chişinău
la 9 Ianuarie 2012 - 23:23
GHITON se schimba vremurile fratioare !
dac cu citiva anisori in urma tehnologiile maxime la putere per cilindru nu erau suficiente si de aceea se puneau cit mai multi ,clar dupa scopul pe carel avea producatorul/clientul ....

acum poate ca nui maximu la un cilindru dar se scoate foarte bine incit ajung si 8 (10-12 dam nare sens)

cam toti se restring in general la cei 4 cilindri de alta data care permit contructia unui motor cit mai mic ca dimensiuni (mic=usor) si se are doar de cistigat_) :)
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!