Prima pagină  »  Ştiri  »  Rupert Stadler, şeful Audi: “Nu există alternativă pentru euro”!
26 IANUARIE 2012, 14:10
2,299
3
Rupert Stadler, şeful Audi: “Nu există alternativă pentru euro”!
De Ilie Toma
4


Impasul economic al zonei euro îi impune până şi pe şefii producătorilor de automobile să ia atitudine. Prezent la Forul Economic Global din Davos, Rupert Stadler, şeful Audi, a declarat răspicat: „Nu există alternativă pentru euro”!

În aceste zile, liderii lumii se întâlnesc în Davos, – o staţiune luxoasă din Alpii Elveţieni – pentru a pune lumea la cale. Şi nu vorbim în figuri de stil, pentru că în Davos vin atât lideri politici, cât şi lideri din umbră, care deţin putere şi control în sfere strategice, şi mai ales, foarte mulţi bani, iar evenimentul este la cea de-a 42-a ediţie a sa. În acest an, la Davos sunt prezenţi peste 70 de miliardari, iar în contextul crizei profunde actuale din spaţiul european, la întrunirea elitelor răsună întrebări radicale şi presupuneri îngrijorătoare.

George Soros, unul din cei mai cunoscuţi şi calculaţi miliardari din lume, a declarat că lumea se află în faţa prăbuşirii ideii de bază a capitalismului, precum că pieţele s-ar putea autodirija în funcţie de cerere şi ofertă, or, colapsul acestei idei este comparabil cu eşecul concepţiei marxiste despre lumea în care nu ar trebui să existe bani. De asemenea, acesta a declarat că în Europa ar putea să izbucnească o serie de conflicte locale, alimentate tensiunile actuale, în timp ce în SUA protestele stradale ar putea lua forme tot mai radicale şi agresive.

Una din dilemele de bază este viitorul monedei euro în contextul situaţiei actuale, discutându-se scenarii din cele mai radicale – de la un faliment controlat al ţărilor „problematice” şi reducerea numărului de state care utilizează euro drept monedă până la scenariul nedorit al unul colaps necontrolat.

Incertitudinile economice îi fac foarte prudenţi şi pe producătorii auto europeni, care, chiar dacă în 2012 au înregistrat, în cea mai mare parte vânzări record, nu se grăbesc şă-şi glorifice meritele, sesizând că cifrele frumoase se datorează în mare parte pieţelor în curs de dezvoltare, în timp ce un eventual colaps al zonei euro i-ar putea afecta extrem de mult. În acest context, şeful Audi, Rupert Stadler, a ţinut să-şi exprime la Davos poziţia sa şi a companiei pe care o reprezintă faţă de modul în care ar trebui să evolueze lucrurile în Europa.

„Dintr-o perspectivă globală, numai o Europă unită va fi competitivă pe termen lung. Salvarea euro este absolut necesară, nu doar pentru noi, europenii, ci şi pentru o mulţime de alte regiuni de pe glob, aflate în strâse conexiuni economice cu noi”. Şeful Audi nu consideră că povara rezolvării crizei trebuie pusă exclusiv pe umerii politicienilor. „Avem nevoie acum, mai mult ca oricând, de o activitate economică responsabilă şi viabilă, orientată spre viitor, care ar spori încrederea reciprocă în Europa şi ar consolida economiile naţionale din spaţiul european. Doar având o regiune economică puternică în Europa putem fi competitivi la nivel global. Nu există alternativă pentru euro!” – a subliniat Stadler.

În mod evident, un eventual colaps al monedei europene ar pune într-o dificultate de neimaginat producătorii europeni, inclusiv cei de automobile. Chiar dacă economia germană are cea mai bună performanţă în aceste timpuri, aceste performanţe vor fi imposibile în cazul unui colaps al zonei euro. Iar astfel devine de înţeles poziţia reprezentanţilor industriei prin care aceştia duc un lobby insistent în favoarea politicilor de susţinere a euro.

În acest context, compania reprezentată de Stadler a fost apreciată drept una exemplară în materie de performanţă şi randament, Audi reuşind să-şi fortifice semnficiativ poziţiile şi să înregistreze cifre de vânzări record. Mai mult ca atât, Audi este considerată a fi una din mărcile cu cea mai mare marjă de profit în cota preţului final al produselor sale.

Conexiunea Audi cu Forul din Davos datează şi ea de un timp îndelungat. Audi este şi transporatorul exlcusiv al Forul Economic din Davos încă din 1987, iar acest an, Audi asigură transportul participanţilor la for cu ajutorul a 86 de limuzine Audi A8 L şi alte 13 vehicule blindate pentru transportarea în siguranţă şi confort a mai-marilor lumii de azi.
COMENTARII (3)
Mihail
Chişinău
la 26 Ianuarie 2012 - 15:55
traim intro lume foarte prost organizata... daca se ridica o tara neaparat alta tre sa cada pentru ca economie are limite bine stabilite ...dac pina acum majoritatea banilor erau in SUA/UE acum cind se ridica china/russia/brazilia/india dam de la aestia scade ... cam toti o prins al minte.... dac pin mai eri europenii cumparau de la rusi,arabi,africani de toate cu capisi acum acestia au prins la mine ,china zi pe zi devine tot mai independenta ,russia la fel ...etc... iar cum europa nare nimic (resurse) inseasmna ca nare nici viitor .... inca o mai mentine in picioare industria puternic dezvoltata care egaleaza veniturile cu cheltuielile ... dar cu cid vinde mai putin infara cu atit bilantu nu e in favoarea lor si punct....

cit despre americosi la ei e alta chestie... au furat si tot au furat de la oameni ramasi in urma cu viata ca africa... si acum nu mai au de unde fura.... IRANU IRANU ii ceea ce viseaza ei ziua si noaptea doar ca persianii de cca 2000 de ani nu au suferit nici o infringere pentru ca sunt foarte destepti oameni....

eu viitorul il vad asa : SUA+UE vor incepe intentionat al treilea razboi mondial pentru resurse riscind TOTUL sau NIMIC
iar CHINA la fel decit sai ia altcineva AERUL (iranul) va risca si ia totul sau nimic si evident si RUSSIA va intra in razboi pentru dreptate(de partea chinejilor) cum e si corect....
eu sper sa nu cistige colonizatorii+jidanii....
1
0
petro
Chişinău
la 26 Ianuarie 2012 - 16:41
deci toata elita lumii se intilnesc intr-un loc... una de astea ZEMLEA-VOZDUH-ZEMLEA .... si schimbam sefii...
0
0
Amator
Chişinău
la 26 Ianuarie 2012 - 19:10
Schimbari vor fi foarte mari. Principalul este ca noi sa nu perdem increderea in sine si sa facem tot posibilul ca sa avem o veata de indiviat
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!