Prima pagină  »  Ştiri  »  Măreţie japoneză: Lexus LF-LC
13 IANUARIE 2012, 08:22
2,679
7
Măreţie japoneză: Lexus LF-LC
De Valeriu Bahnaru
3
GALERIE FOTO (33 IMAGINI)
După o lungă campanie de teasing şi mai multe serii de imagini „scurse” pe internet, iată că Lexus demonstrează în toată splendoarea sa o mostră a inovaţiei şi inspiraţiei japoneze: conceptul LF-LC.

Noul LF-LC are un rol deosebit de important, şi anume cel de a trasa direcţia de dezvoltare a designului Lexus pentru următorii 2 ani. Creat la centrul de design Lexus Calty din Newport Beach, Califronia, vehiculul fluid, cu 2 2 locuri, întruchipează idealul coupe-ului creat pentru cel de la volan.

Silueta dinamică este accentuată de grila frontală fluidă, două din laturile căreia iau forma literei „L”, faruri de ceaţă verticale, care folosesc un şablon de matrice punctată, felinarele spate în stilul avioanelor reactive, precum şi plafonul vitrat.

Designul conceptul a fost inspirat din formele naturii, sau, mai exact, din frunzele copacilor, adierea cărora poate fi găsită atât în silueta conceptului, cât şi în interiorul avangardist, mai ales dacă vorbim de elementele fluide suspendate deasupra tunelului central şi în dreapta acestuia. La interior se regăsesc doar materiale de lux – piele fină, piele Alcantara, lemn şi metal cromat, asociate cu elemente de înaltă tehnologie. Aici putem menţiona display-ul enorm de 12.3 inch, montat pe consola centrală, precum şi un alt display de comandă, montat pe tunelul central. Cadranele de bord reprezintă de asemenea un display, afişajul căreia aminteşte de avioanele de luptă. Până şi pe panourile interiorare ale uşilor există un câte un display, cu ajutorul căruia se operează deschiderea geamurilor, poziţionarea oglinzilor, şi chiar poziţia scaunelor.

LF-LC ascunde şi un sistem de propulsie hibridă Advanced Lexus Hybrid Drive, iar tracţiunea se realizează pe puntea spate. Deşi Lexus nu indică prea multe date tehnice, există deja voci care afirmă că LF-LC se va materializa drept urmaş al lui Lexus SC, purtând numele de LC600h. Modelul de serie ar urma să debuteze cu un sistem hibrid, compus dintr-un motor V8 de 5.0 litri, cu cel puţin 500 CP la activ, fapt care i-ar permite coupe-ul să accelereze până la prima sută în mai puţin de 5 secunde.
COMENTARII (7)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 13 Ianuarie 2012 - 11:52
Frumos... n-am ce zice. Cadranele parca ar fi in 3D.
0
0
constantin
Bălţi, Moldova
la 13 Ianuarie 2012 - 14:46
Iaca baieti acesta e APARAT.......Ma lasat cu gura deschisa.Extraordinar de frumos chiar si fiind de culoare rosie.
0
0
///////
Chişinău
la 13 Ianuarie 2012 - 15:13
ar trebui sa fii nebun ca sa cumperi un sport car de la Lexus, cand e vorba de limuzina n-am ce zice, dar asta e blasfemie.
1
0
Mihail
Chişinău
la 13 Ianuarie 2012 - 16:20
Abarth eu cred car trebui sa fii nebun sa bei 7 pahari cu jin si sa comenteze pe piataauto


eu inca nam vazut masini pina la ora actuala mai tehnologice ca aceasta... da de design nici nu mai vorbim nr.1 iac sinii toyota
0
0
constantin
Bălţi, Moldova
la 13 Ianuarie 2012 - 19:17
Abarth
Tare mii interesant ce fel de marca preferi?Tare as vrea sa fiu NEBUNUL N1 sa ma plimb cu asa masina,si tu sa fii desteptul care sa ma privesti dintr-o parte.:))))))))
0
2
MD
Chişinău
la 14 Ianuarie 2012 - 11:24
La asa masina poti sa visezi numai noaptea...
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 14 Ianuarie 2012 - 15:23
Unii si ziua viseaza cu okii deschisi...
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!