Prima pagină  »  Ştiri  »  Premieră: noul Nissan Pathfinder
10 IANUARIE 2012, 10:24
2,472
6
Premieră: noul Nissan Pathfinder
De Valeriu Bahnaru
5
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
Chiar dacă producătorul japonez îl mai numeşte concept, e clar că noul Pathfinder, dezvăluit la Detroit, este aproape identic viitoarei versiuni de serie. Conform aşteptărilor, noua generaţie Nissan Pathfinder a devenit un SUV de asfalt cu capacităţi de offroad cu mult sub cele ale predecesorului său...

Nissan reuşeşte să vândă foarte bine SUV-uri compacte fără prea mari pretenţii de offroad – precum Qashqai sau Juke – în timp ce Pathfinder nu s-a bucurat de un succes prea mare. Asta e vremea maşinilor de teren adevărate, iubite de publicul larg, apune, iar acestea ajung să fie cumpărate doar de o mână de oameni pasionaţi cu adevărat de experienţe offroad. Aşa că Nissan şi-a învăţat lecţia dură a realităţii şi, cu riscul unor critici dure din partea fanilor, a schimbat radicat ideea care a stat la baza noii generaţii Pathfinder, transformându-l într-un crossover cuminte de oraş.

Chiar şi aşa, grila frontală păstrează parcă amintirea generaţiei precedente, deşi liniile de design au devenit mult mai dinamice. Interiorul a primit şi el dotări mult mai luxoase, aici existând spaţiu pentru 7 pasageri. Chiar şi pasagerii din rândul al treilea de scaune se vor bucura de spaţiu suficient pentru genunchi.

Sub capota noii generaţii îşi va face loc un motor V6 din seria VQ, care va fi cuplat la o transmisie automată cu raport continuu variabil. Datorită acestei transmisii, noul Nissan Pathfinder va deveni cel mai eficient crossover cu 7 locuri de pe piaţă. Astfel, în comparaţie cu actuala motorizare V6 a lui Pathfinder, noul Pathfinder V6 va fi cu 25% mai eficient.

Conform declaraţiilor oficialilor Nissan, noul Pathfinder este unul din cele 20 de modele noi sau actualizate, planificate pentru lansare de către producătorul japonez pentru anii 2012-2013.
COMENTARII (6)
XIII
Bălţi, Moldova
la 10 Ianuarie 2012 - 13:04
Foarte frumos
0
0
Mihail
Chişinău
la 10 Ianuarie 2012 - 16:31
seai sai fasi nu poti sa contruesti masini doar pentru niste fani... oamenii depun munca si vor sasi scoata profiturile nu sa pearda...
bravo nissan iac aici manageri adevarati ca din alb fac negru daca asa cere piata! nu ca SAAB sai fie tarina usoara ....incapatinatii xD
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 10 Ianuarie 2012 - 18:53
SOOPER!!! Tre sa-i kostat oliak pe niponi sa incadreze LCD-urile in tetiere... pentru asta si banishori buni vor scoate evident. Dar design-ul se apropie mai mult la cel al lui Infinity, lasind laoparte formele dure ale precedentei generatii.
0
1
G e o
Floreşti, Moldova
la 10 Ianuarie 2012 - 23:38
mdaaaaaaa iata ce asteptam de la Japonezi!!!!
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 10 Ianuarie 2012 - 23:40
Au facut CLASSSS degraba cred ca Bussinessmanii ai sa merga cu asa tip de maisni ca nu cred sa fie ceva mai super,asa de spatios si frumos.e o placere cred ca sa conduci acesta masina... Formidabil!!!
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 10 Ianuarie 2012 - 23:40
Bravo Japonezi!!!
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!