Prima pagină  »  Ştiri  »  Recall în masă pentru MINI din cauza riscului de incendii
18 IANUARIE 2012, 07:52
1,812
4
Recall în masă pentru MINI din cauza riscului de incendii
De Valeriu Bahnaru
4
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
MINI recheamă peste 235,000 de maşini, din cauza riscului survenii unui incendiu în compartimentul motor. Toate din cauza unei pompei defecte a lichidului de răcire a turbinei. Recall-ul vizează toate versiunile de top Cooper S şi John Cooper Works, indiferent de model, produse între martie 2006 şi ianuarie 2011.

După cum afirmă oficialii MINI, problema pompei este că, atunci când este exploatată într-un regim foarte intens, aceasta poate topi stratul izolare din cauza suprasolicitării şi în acest fel poate izbucni şi un incendiu sub capotă. Până în acest moment au fost înregistrate 4 astfel de cazuri, însă nimeni din ocupanţii de la bord nu a avut de suferit.

Comunicatul oficial al MINI mai spune: „motorul turboaspirat al versiunilor Cooper S şi John Cooper Works este dotat cu o pompă suplimentară, care răceşte turbocompresorul după oprirea motorului, pentru evitarea depunerilor în rulmentul turbinei. Anume această pompă, prezentă doar pe aceste motoare, este şi cea care provoca în cazuri foarte rare problema sus-menţionată”.

Proprietarii modelelor MINI vizate sunt invitaţi la cele mai apropiate reprezentanţe oficiale pentru verificări şi înlocuiri ale pompei vinovate.
COMENTARII (4)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 18 Ianuarie 2012 - 17:10
John Cooper Works daca nu gresesc a fost produs in editii limitate. Sa dai o gramada de bani pe ceva limitat si la urma sa risti cu viata... nu-i chiar ceea ce ti-ai dori. Insa bine ca producatorul tine la clientii sai si la reputatia marcii si recheama modelele cu pricina.
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 18 Ianuarie 2012 - 18:24
Mda chiar foarte bine ca fac asta,am observat ca in ultimul timp mai pmulti producatori de maisni fac recalluri....
0
0
Mihail
Chişinău
la 18 Ianuarie 2012 - 18:45
iac ca si bmw mai greseste :)... care spunea odata toyota toyota ca are defecte?
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 19 Ianuarie 2012 - 14:04
Nu greseste doar cel kare nu face nimik.
0
2
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!