Prima pagină  »  Ştiri  »  Un “gândac” de 400 de cai-putere
13 IANUARIE 2012, 10:03
2,201
5
Un “gândac” de 400 de cai-putere
De Valeriu Bahnaru
3
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Se pare că proiectul ambiţios al diviziunii britanice Nissan, pentru crearea lui Juke-R, cu un motor V6 de 3.6 litri sub capotă, şi tracţiune integrală, ambele preluate de pe GT-R, a inspirat deja companiile de tuning să aducă în vizor propriile viziuni demenţiale a „gândacului-SUV” nebun.

O astfel de creaţie a fost dezvăluită de curând de către cei de la Fox Marketing, în cinstea împlinirii a 12 ani de existenţă a companiei lor. Fascinaţi de ideea unui Juke-R, aceştia au creat propria lor versiune a unui Juke nebun, menită să fie şi mai accesibil publicului larg.

Astfel, cei dela Fox Marketing au luat la bază versiunea standard a lui Juke, cu un motor turbo de 1.6 litri şi tracţiune integrală. Până la intervenţia tunerilor propulsorul livra 190 CP. După intervenţie puterea a crescut la 400 CP!... Secretul vine de la instalarea unei mega-turbine, cu un intercooler la fel de enorm, care reuşesc să „stoarcă” din propulsor o putere dublă.

Fără îndoială, însă, o turbină de asemenea dimensiuni, instalată pe un motor de doar 1.6 litri, are asigurată un efect major de turbolag. Însă, odată trezită turbina, Juke va prinde viteză incredibil de rapid!

Pe lângă interveţia de la motor, cei de la Fox Marketing şi-au mai echipat creaţia cu un nou set de frâne, dar şi un set d ejante de 20 de inch. Desigur, nu se putea trece şi fără un kit strident de caroserie, vopsit în culoare oranj.
COMENTARII (5)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 13 Ianuarie 2012 - 11:46
Offf... iar acesta...
1
0
constantin
Bălţi, Moldova
la 13 Ianuarie 2012 - 14:50
VB_1One
Nustiu de ce nu iti place,arata binisor cred ca si merge nu mai rau decit arata.
0
0
Mihail
Chişinău
la 13 Ianuarie 2012 - 21:11
VB_1One :) ... eu am vazut multe in natura si vrau sa spun ca pare cam deochiat dar nui asa rau designul (e si deosebit) .... mai impresionant este faptu ca Qashqai si Juke sunt cele mai bine vindute (profitabile) suvuri pentru nissan ... inseamna ca lumea e atrasa de tot cei diferit :)
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 14 Ianuarie 2012 - 13:00
Mihai: uite eu sincer nu stiu ce contribuie la "pofta" oamenilor fata de Juke. Fiecare cu gusturile sale, mie personal nu-mi place delok designul, e URIT. Sa fost pe capota sa logo-ul Ssang Yong nu m-as fi mirat de lok. Dar daca se vinde bine, bravo niponilor ca au gasit o keie pentru inimile oamenilor. :)) Nu am nimic impotriva.
0
0
petro
Chişinău
la 16 Ianuarie 2012 - 19:35
ca masina imi place,dar sa o am, nu mi-as alegeo
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!