Prima pagină  »  Ştiri  »  Mercedes-Benz Citan – viitorul van comercial compact franco-german
6 FEBRUARIE 2012, 08:30
2,035
12
Mercedes-Benz Citan – viitorul van comercial compact franco-german
De Ilie Toma
3
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Nu v-aţi întrebat niciodată de ce Mercedes-Benz nu are în gamă un automobil comercial mai mic decât Sprinter şi Vito, cam de talia unui Citroen Berlingo / Renault Kangoo? Ei bine, în curând acest spaţiu gol în familia germană va fi completat cu un nou model, numit... Citan.

Poate părea un pic ciudat numele noului model comercial Mercedes-Benz, însă, fiind un van comercial de segment compact, prevăzut în special pentru transporturile urbane, denumirea i se trage de la englezescul „City” (oraş). Astfel, dacă Vario ocupă segmentul cu sarcini între 6.0 – 8.2 tone, Sprinter pe cel între 3.0 şi 5.0 tone, iar lui Vito îi revine segmentul de 2.77 – 3.2 tone, atunci noul Citan va ocupa nişa inferioară, fiind disponibil într-o varietate largă de lungimi şi înălţimi.

Acum vă invităm să mai priviţi odată imaginile cu primele schiţe ale viitorului Mercedes-Benz Citan. Chiar dacă partea frontală vrea să aducă o agresivitate în stilul camioanelor americane, cea laterală şi spate parcă amintesc de silueta unui personaj destul de cunoscut, nu? Ei bine, nu vă faceţi prea mari speranţe faţă de originea pur germană a noului model, pentru că, de fapt, Citan va fi o întruchipare „premium” a lui Renault Kangoo. Noul van comercial urban este dezvoltat în cadrul parteneriatului dintre cei doi producători şi va fi asamblat la aceeaşi uzină franceză care produce în prezent Kangoo, situată în regiunea Maubeuge. Mercedes-Benz se grăbeşte să ne asigure că la interior vom descoperi materiale demne de sigla cu trei colţuri, însă cam acestea vor fi singurele care vor face diferenţa între modelele franceze, diferenţă care va trage destul de semnificativ pe cântarul preţului.

Mercedes-Benz nu specifică prea multe date tehnice, însă declară că Citan va putea fi echipat atât cu propulsoare pe benzină, cât şi diesel. Ca şi în cazul lui Kangoo de altfel. Iar ca branding-ul să fie dus până la capăt, Citan va veni şi cu emblema conştienţei faţă de emisiile CO2 „BlueEFFICIENCY”.

Noul Mercedes-Benz Citan îşi va face debutul oficial abia în septembrie, la Salonul de Vehicule Comerciale de la Hanover, urmând ca vânzările acestuia să înceapă la scurt timp după premieră.
COMENTARII (12)
Mihail
Chişinău
la 6 Februarie 2012 - 12:06
pina la lumina zilei mai este.... de fiecare data in pozele concepte sunt prea frumoase ... dam asteptam cu nerabdare.. da interesat cu ce tactica va veni cei de la mb cai cam plinuta piata in acest segment....
0
0
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 6 Februarie 2012 - 12:06
am mai citit ca numele provine de la combinatia de cuvinetele 'City' si 'Titan'.
In perioada 2002-2005 mercedes a produs ceva asemenator in categoria data, Mercedes Vaneo, insa nu s-a bucurat deloc de succes.
0
1
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 6 Februarie 2012 - 12:10
apropo de Mercedes, poate va intereseaza cam cum arata noua A Class
http://www.youtube.com/watch?v=lTYewqhf6i8&feature=player_embedded
masina in imagine presupun ca are body-kit-ul AMG
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 6 Februarie 2012 - 16:03
normal dar cred ca nu e cazul sa procuri asa ceva de banii care au sa ceara ei...pt ca exista la preturi mai avantajoase si asini Franceze care dupa parerea mea nu sit atit de rele...( e parerea mea dar pina la lumina zilei o sa fie o multimde modificari)
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 6 Februarie 2012 - 19:48
De binevenit e binevenit... si e frumusel, nu-i ce zice de rau. Una nu inteleg: de ce au ales anume Renault si ce au comun aceste 2 marci? Mie imi pare putin stupida afirmatia: "Citan va fi o întruchipare „premium” a lui Renault Kangoo"... :)) A ajuns oare Mercedes sa se compare cu Renault? Si de ce anume in Franta o sa-l asambleze si nu in Deutchland?
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 6 Februarie 2012 - 20:44
VB_10ne poate ca au si ei vreun contract de cooperare intre ei si....cine stie....
0
1
ionutz turcanu
Paris, Franţa
la 6 Februarie 2012 - 20:48
VB_1One: eu cred ca au ales renault fiindca aici este o problema de marketing si publicitate renault si chiar citroen si peugeot sunt lider la vinzari la aceasta categorie...chiar si la noi daca e sa veci clasa asta la sigur vezi renault kangoo peugeot partner si citroen berlingo..si cum aceste modele au avut succes de ce sa nu colaboreze si mercedes pentru a avea succes in aceasta categorie dupa cum a spus si colegul de pe forum Eugen a fost un model de la mercedes si anume vaneo dar nu sa bucurat de succes mare...in fine e parerea mea la aceasta colaborare
0
0
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 6 Februarie 2012 - 22:18
din cite am mai citit, pretul va fi in jurul de 20 000 euro.
VB_1One: E Renault pentru ca de citiva ani cei doi producatori au incheiat parteneriat (la fel cum BMW - Peugeot - Citroen), si nu doar la nivel de acest model Citan. Va fi produs in Franta pentru ca acolo exista deja linia de asamblare. Ar costa mult prea mult sa creezi o noua linie de asamblare in Germania. Pentru asta producatorii coopereaza - pentru a reduce costurile
0
0
STEFF
Chişinău
la 7 Februarie 2012 - 00:32
Simpatica masinuta ! Cred ca o sa fie populara !
0
0
Mihail
Chişinău
la 7 Februarie 2012 - 00:49
Eugen nea... aseala nui A class.... e B. ...
A classu mo lasat cu gura cascata... e no comment .... e de 3.5 ori mai frumso ca B :)...
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 7 Februarie 2012 - 12:21
Eugen: Mersi.
0
1
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 7 Februarie 2012 - 12:32
Mihai, nu am inteles, totusi consideri ca masina din imagini e A sau B class?
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!