Prima pagină  »  Ştiri  »  Micro-Cayenne: noul SUV compact Porsche se va numi Macan
17 FEBRUARIE 2012, 07:49
3,249
4
Micro-Cayenne: noul SUV compact Porsche se va numi Macan
De Valeriu Bahnaru
4
Despre faptul că Porsche pregăteşte un noul SUV în gama sa, mult mai mic decât Cayenne, ştiam de multă vreme, însă până acum, numele viitorului model, vehiculat chiar şi de cei de la Porsche, era Cajun. Acum, însă, Porsche face o schimbare de macaz şi anunţă că numele de botez oficial al viitorului SUV va fi... Macan.

Nu putem să nu fim de acord cu cei care ar afirma că „Macan” are o sonorizare cam ciudată, mai ales pentru un SUV de performanţă cu emblema Porsche pe capotă. Dar asta e, se pare că cei de la Porsche şi-au măsurat de şapte ori pasul şi abia apoi au trecut hotărâţi la acţiune. Secretul vine din traducerea din indoneză a cuvântului „macan”, care înseamnă „tigru”, iar, după spusele celor de la Porsche, caracteristicile unui tigru, precum puterea, agilitatea şi dinamismul, i se potrivesc de minune noii creaţii mecanice.

Pe lângă dezvăluirea numelui oficial, Porsche a publicat şi prima schiţă de design a noului Macan. Ochiul ager al redactorilor PiataAuto.md şi-a amintit, însă, îndată de o schiţă de design a actualei generaţii Porsche Cayenne, publicată de Porsche cu mult timp înainte de apariţia modelului. Am scotocit mult în arhiva Porsche şi uite că am dat de ea. Pradoxal, dar cele două schiţe sunt aproape identice, unicele modificări fiind realizate computerizat la nivelul liniei uşilor şi la formele blocurilor optice. Silueta, jantele – toate celelalte detalii sunt absolut identice, până şi semnătura designerului.

Stânga: schiţa lui Porsche Cayenne. Dreapta: "schiţa" lui Porsche Macan...


Să înţelegem că celor de la Porsche le-a fost lene până şi să realizeze o nouă schiţă pentru noul Macan, iar acesta nici măcar nu a trecut prin etapa de desen inspirat al unui designer, ci a pornit direct de la modelul tridimensional computerizat, care ia în calcul o „micşorare” directă a lui Cayenne? Ruşine, Porsche!



Totuşi, se pare că noul Macan va avea faruri faţă inspirate din Porsche 918 Spyder, în timp ce blocurile optice spate vor fi apropiate de cele ale lui 911.
COMENTARII (4)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 17 Februarie 2012 - 08:01
Pe schitza nu pre gasesti deosebiri multe intre Cayenne si Macan, doar cit stopurile. Se arata a fi krasav4ik. Mai vedem... Succese!!!
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 17 Februarie 2012 - 15:51
Astept rezultatul final,caci pina in final multe multe o sa se schimbe in ea...
0
1
Mihail
Chişinău
la 17 Februarie 2012 - 16:23
o noua IADERNAYA RACKETA
0
0
constantin
Bălţi, Moldova
la 17 Februarie 2012 - 23:44
Porsche Cayenne din spaniola inseamna ardei,
Porsche Macan din indoneziana-tigru,interesant denumirea urmatorului suv trebuie luata din nepaleza.:))))))
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!