Prima pagină  »  Ştiri  »  O brad frumos, o brad frumos: Lumma CLR 600 GT
17 FEBRUARIE 2012, 08:20
2,471
13
O brad frumos, o brad frumos: Lumma CLR 600 GT
De Ilie Toma
6
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
Vă amintiţi de coafurile anilor ’80, de celebra „zavivkă” sovietică sau pantalonii cloşaţi? Nu-i aşa că azi acestea vă trezesc un zâmbet ironic? Ei bine, se pare că şi moda abundenţei LED-urilor poate lua forme într-atât de exagerate, încât şi prezentul poate să-ţi trezească acelaşi zâmbet ironic.

Ceea ce vedeţi în imagini este exemplul perfect a modului în care o bijuterie de maşină poate fi urâţită prin inundarea ei cu elemente improprii, în acest caz cu LED-uri. De fapt, BMW-ul din imagine, tunat de compania Lumma Design, are atâtea LED-uri în faţă, încât aduce a brad de sărbătoare, iar ştirea asta ar trebui citită pe fundalul unui colind...

Deci, pe noul Lumma CLR 600 GT există farurile normale, cu proiectoare şi LED-uri, gândite cu gust. Apoi, există LED-urile din uzină, montate pe extremităţi, sub faruri. Şi dacă acestea nu au fost suficiente, artiştii de la Lumma Design s-au mai gândit să mai monteze alte zece LED-uri frumoase de mama focului în partea inferioară, aşa că acum, noul Lumma CLR 600 GT e maşina perfectă a iubitorului de manele date la maxim...

Şi ca să nu fie acuzaţi că tuning-ul lor s-a rezumat doar la LED-uri, cei de la Lumma au mai modificat un pic şi partea inferioară a barei de protecţie, pragurile laterale şi difuzorul spate. Tot în spate au apărut noi guri de evacuare, iar suspensia maşinii a fost coborâtă cu 20 mm. Roţile originale au fost aruncate, în locul lor venind un set de jante GTB-Monoblock, late de 9 inch în faţă şi 10.5 inch în spate, cu rază de 20 de inch. La interior, maşina a primit o nouă tapiţerie din piele albă perforată şi piele neagră Alcantara.

Şi dacă modelul tunat poartă numele de CLR 600 GT, vă întrebaţi, probabil, dacă nu cumva sub capotă şi-au făcut loc tocmai 600 de cai-putere? Nu, emblema cu 600 e tot pentru manelişti, iar puterea motorului V8 de 4.4 litri, care livrează standard 407 CP, a fost adusă la 490 CP. În comparaţie cu cei 560 CP ai lui BMW M6, storşi din acelaşi propulsor, cu simpla reprogramare a creierului electronic al motorului nu se putea obţine mai mult. Deşi, Alpina scoate din acelaşi motor 540 CP şi 750 Nm, însă acolo modificările sunt mai serioase.

Deci, alegeţi muzica. Dacă o priviţi din faţă, ascultaţi „o brad frumos, o brad frumos”. Dacă o conduceţi, e obligatoriu să ascultaţi „aş da zile de la mine...” Uh!...
COMENTARII (13)
dima
Chişinău
la 17 Februarie 2012 - 09:25
"Alcantara" este firma si denumirea unui material sintetic alcatuit din 2 componente ...... nici decum nu poate fi piele alcantara cum e scris la dstra in text!
PS masina arata bine si in varianta standarda, nu mai era necesar inca un tuning!
2
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 17 Februarie 2012 - 13:07
Dima: care firma ma ce tot indrugi? I-a da un serch pe Google...
1
0
dima
Chişinău
la 17 Februarie 2012 - 14:08
VB_1One www.alcantara.com, vad ca miau pus minusuri, da asta au pus cei care nu cunosc la fel ca si cel care a scris stirea! Alcantara este marca inregistrata si este material si nu zamsh cum cred multi, eu stiu findca salonul la masina mea este din alcantara!
2
0
dima
Chişinău
la 17 Februarie 2012 - 14:09
Исключительные характеристики материала Alcantara®
(прочность, износостойкость, мягкость, богатая цветовая гамма, и др.) позволяют использовать его в таких областях как: авиация
(самолеты и вертолеты), водный транспорт (яхты и катера), фешн индустрия (одежда и обувь), мебель и автомобилестроение. Все ведущие автомобильные компании выбрали эту ткань для обивки салонов своих автомобилей. Ведь материал не выгорает на солнце и не поддерживает горение. Остается теплым, мягким на ощупь в мороз и легким в жару. Alcantara® хорошо сочетается с кожей, а выпуск в больших рулонах, дает больше вариантов для творчества. Также Alcantara® используют в дорогих отелях, ресторанах и аэропортах, что подтверждает высокое качество материала и его прочность.
0
0
dima
Chişinău
la 17 Februarie 2012 - 14:15
VB_1One da mai bine tu un serch ca vad ca indrugi ceva ce nu cunosti informeazata peurma comenteaza, na-ti un link in rusa:
www.alcantara.ru
0
0
petro
Chişinău
la 17 Februarie 2012 - 15:11
Ce este de fapt Alcantara? Alcantara este numele de marca inregistrata al unui material compozit, care se foloseste in acoperirea suprafetelor si a profilelor, intr-o larga gama de aplicatii. Asa cum vom vedea, in primul rand, Alcantara nu este un tip de piele si nici nu are vreun fel de legatura cu orice piele tabacita. De aici, o categorie intreaga de confuzii, greseli si probleme. Cu o simpla cautare pe internet, toate anunturile auto la masinile care au piele intoarsa sau material Alcantara suna asa: tapiterie piele Alcantara. Insa ALCANTARA NU ESTE PIELE!

Pentru mai multe detalii vizitati-ne la: http://www.4tuning.ro/tehnica-auto/ce-este-alcantara-tot-ce-trebuie-sa-stii-de-la-a-la-z-8455.html
0
0
dima
Chişinău
la 17 Februarie 2012 - 15:18
petro mersi!
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 17 Februarie 2012 - 15:49
Mda foarte frumos...combinat negru cu alb..cu asa maisna primesti o placere maxima in timpul cionducerii...
1
1
Mihail
Chişinău
la 17 Februarie 2012 - 16:26
foarte frumos pina la partea din fata.... sincer nui rau dar nici rupt din soare "BOTUL MASINII" :(
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 17 Februarie 2012 - 20:57
Dima: nu ti-am zis ca alcantra nu e materialul despre care vb tu... doar ca de asa firma nu se stie. In rest nimik contra nu am si nu ai ce-mi explica... nu sunt de ieri in lumea auto.
0
0
president_nicksson
Lausanne, Elveţia
la 17 Februarie 2012 - 21:19
imi place umorul articolului)))
1
0
dima
Chişinău
la 17 Februarie 2012 - 22:08
VB_1One vezi ca exista si firma, si nu doar firma ci marca inregistrata, citeste articolul lui petro e foarte reusit!
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 18 Februarie 2012 - 07:48
dima: da l-am citit, e la fel ca al tau, doar limba difera...
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!