Prima pagină  »  Ştiri  »  Range Rover aniversează 10 ani prin ediţii speciale
8 FEBRUARIE 2012, 08:04
1,972
5
Range Rover aniversează 10 ani prin ediţii speciale
De Valeriu Bahnaru
5
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
În 2010, Land Rover lansa o versiune aniversară, Range Rover 40th Anniversary Limited Edition, dedicată celor 40 de ani de carieră ai familiei Range Rover. În 2012, actuala generaţie a vârfului de gamă împlineşte 10 ani, iar asta înseamnă că a cam venit timpul ca actualul Range Rover să lase locul unei noi generaţii. Nu atât de repede, însă...

Britanicii au decis să-i organizeze modelului Range Rover o plecare onorată şi au lansat tocmai 3 ediţii speciale de final şi au scos din listă ediţia Vogue, considerată a reprezenta dotarea maximă până în prezent.

Astfel, prima din cele trei ediţii este TDV8 Westminster, care va înlocui versiunea Vogue, şi care se va distinge printr-un calandru diferit, incizii specifice în aripile faţă, dar şi tapiţerie „Noble”. Ediţia Westminster vine vopsită în culoare gri metalizat „Titan” şi este echipată cu jante de 20 de inch, cu 10 spiţe. La interior, ediţia specială îşi va întâlni ocupanţii cu praguri iluminate, inserţii de lemn lucios, inserţii pe pedale, precum şi un sistem audio de înaltă fidelitate Harmann Kardon LOGIC7, care va reda sunetul prin 19 difuzoare şi care are o putere sumată de 1,200 W.

În lista noilor ediţii speciale urmează DV8 Autobiography şi Supercharged Autobiography – versiuni care vor avea dotări similare, dar se vor deosebi prin motorul amplasat sub capotă. Acestea vin dotate cu pachetul de design special „Design Pack”, care include noi bare de protecţie, vopsite în acelaşi gri metalizat „Titan”, incizii laterale, contur cromat al farurilor de ceaţă, precum şi jante de 20 de inch, vopsite în nuanţă închisă cromată. Ambele versiuni sunt dotate cu acelaşi sistem audio ca şi ediţia Westminster, şi mai dispun de pachetul de lux Range Rover Seat Style Pack, care presupune fotolii luxoase pentru pasagerii spate, dotate cu reglaje de înclinare, înălţime şi chiar curbură în zona lombară. Aceleaşi fotolii sunt dotate cu sistem de încălzire şi ventilare, precum şi de tetiere cu formă modificabilă, care ar putea constitui drept suport lateral pentru cap, asemeni fotoliilor din avioanele de lux.

Preţul lui Range Rover Westminster Edition constituie 69,995 lire sterline (aproximativ 84,660 euro), în timp ce ediţiile DV8 Autobiography şi Supercharged Autobiography vor costa 84,295 lire (cca 101,995 euro) şi, respectiv, 86,895 lire (cca 105,100 euro). Toate cele trei ediţii speciale vor debuta pe piaţă în luna martie.
COMENTARII (5)
G e o
Floreşti, Moldova
la 9 Februarie 2012 - 15:55
Se zica ca Land Roverule sunt cele mai bune jeepuri si trec peste tot..poate dar nu sunt de acesta parere....si plus la asta intodeuna ma fost de parerea ca nu isi merita banii... de asa bani poti sa iti ei ceva cu mult mai bun decit aceste landuri.....de exemplu cred ca aproximativ in jumate de suma poate sa coiste noul Nissan Pathfinder sau o Toyota land Cruiser....
0
1
Amator
Chişinău
la 9 Februarie 2012 - 18:41
GHITON, Range Rover face parte din clasa Premium in comparatie cu Pathfinder Toyota land Cruiser si te asigur ca se comparta laudabil pe drumuri accidentate!!!
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 9 Februarie 2012 - 19:42
Am vast multe video pe youtube si drive test-uri cu Land si Range, si sunt foarte capabile pe drum accidentat.

GHITON: deacord cu tine, pretul e mare, numai ca pentru banii acestia ti se ofera un comfort pe masura...
Un exemplu ar fi: Porsche si Lamborghini, adika pretul difera mult, iar performantele identice.
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 9 Februarie 2012 - 21:19
VB_1One da e drept ca comfort mai mult da nu cred ca sa te simti rau in celelate maisni care le-am numit anterior si + cu 50 de bucati in buzunar....
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 10 Februarie 2012 - 08:55
GHITON: Da si asta-i drept. Eu mi-as lua un Cruzac 200 (13.000 euro in buzunar) sau Highlander (23.000 euro in buzunar) decit un Range Rover de 83.000 euro.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!